We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?

5 faktaa, joita et tiennyt Stranger Thingsistä

27. 10. 2019

TV-sarja Stranger Things on ilmiö, joka on kerännyt miljoonia faneja ympäri maailman. Kukapa ei tietäisi legendaarista Eleveniä ja kaveriporukkaa, johon kuuluvat Mike, Will, Dustin ja Lucas. Ja onhan sarjassa lasten lisäksi upeita nuoria, kuten Nancy, Jonathan ja Steve; unohtamatta aikuisia Jim Hopperia ja Joyce Byersiä. Tällä kertaa olemme keränneet yhteen viisi mielenkiintoista faktaa Stranger Thingsin maailmasta, joita et vielä ehkä tiennyt.

Aloitetaan helpolla yksityiskohdalla, joka voi kuitenkin yllättää monet. Alkutekstien perusteella luultavasti tiedät, että sarjan luojat ovat Matt Duffer ja Ross Duffer. On aika itsestäänselvää, että he ovat veljekset, mutta monille tulee yllätyksenä, että he ovat kaksoset. Kaiken lisäksi heidän elämänsä ovat olleet aikalailla identtiset – he molemmat kiinnostuivat elokuvista jo nuorena, ja molemmat muuttivat Los Angelesiin opiskellakseen elokuvaa, ja siitä lähtien he ovat kirjoittaneet tarinoita ja käsikirjoituksia yhdessä. Ja loppuun pieni juonenkäänne 🙂 – lopulta heidän menestystään edesauttoi, kun M. Night Shyamalan luki heidän käsikirjoituksensa.

Billy Hargrove yllätti positiivisesti viime kaudella. Lukion kiusaaja joutui Ylösalaisen maailman uhriksi, jonka myötä hänestä tuli samaistuttava ja traaginen hahmo. On mielenkiintoista, mitä hahmon koe-esiintymisessä tapahtui. Dacre Montgomery, joka valittiin Billy rooliin, heittäytyi villiksi kesken koe-esiintymisen ja pani päähänsä John Lennon -tyyliset aurinkolasit, soitti taustalla Duran Durania ja lopulta heitti paitansa pois. Hulluttelu vakuutti Dufferin veljekset ja Dacre sai roolin. Netistä löytyy yhä video tapauksesta…

Brett Gelmanin esittämä, hieman hullu ja töykeä Murray Bauman, on myös hahmo, joka kehittyy lisää jokaisella kaudella. Hahmoa kasvatetaan pienillä yksityiskohdilla ja salaliittoteorioilla. Esimerkiksi eräässä kohtauksessa kolmannella tuotantokaudella voi nähdä hänen kotipuhelinnumeronsa – 618-625-8313 – ja numeroon voi jopa soittaa! Numeron soittaessa kuulet Gelmanin itse tekemän nauhoitteen, jossa hän esiintyy Baumanina. (Emme suosittele soittamaan Euroopasta suuren puhelumaksun vuoksi 🙂 )

Yksi kolmannen kauden kuuluisimmista hetkistä on dramaattinen kohtaus, jossa Dustin (Gaten Matarazzo) ja tämän tyttöystävä Suzie (Gabriella Pizzolo) laulavat sarjan tunnuslaulua “Never Ending Story”. Luultavasti et kuitenkaan tiennyt, että heidän oli alunperin tarkoitus laulaa Taru sormusten herrasta -elokuvasta tuttua Song of the Ents -kappaletta. Kappaleen vaihdoksen syynä ei kuitenkaan ollut se, että harvemmat katsojat olisivat tunnistaneet kappaleen. OIkea syy oli se, että Amazon suunnittelee LOTR-sarjan tekoa omalla kanavallaan, ja Dufferin veljekset eivät halunneet Netflixin kärsivän kappaleen käytöstä.

Lopuksi paljastamme kaksi päätöstä, jotka olisivat totaalisesti muuttaneet sarjan kulun. Asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan, eikä tämä sarja tee poikkeusta. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Eleven (Millie Bobby Brown) ja Steve (Joe Keery) olisivat kuolleet ensimmäisen kauden lopussa. Sarjan oli tarkoitus olla vain minisarja (tai jopa antholigia, joka tarkoittaa, että seuraavat kaudet olisivat olleet itsenäisiä tarinoita), jonka lopussa Eleven uhraa itsensä pelastaakseen maapallon. Steven oli tarkoitus olla “kamalin ihminen maan päällä”, joka saa lopulta ansionsa mukaan. No, nyt tiedämme että molemmat hahmot kehittyivät täysin eri suuntiin, mikä ei ollut huono päätös.    

STRANGER THINGS -KOKOELMAANEuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 8:00 – 18:00

 

© 1999–2023 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top