We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET KEHYSTETYT JULISTEET alennus - 30% ×

5 faktaa Stan Leen supersankarielämästä

03. 12. 2018

Muutama viikko sitten maailmaa kohahdutti uutinen Stan Leen kuolemasta. Hän ei ollut legenda ainoastaan sarjakuvafaneille, vaan myös kaikille, jotka pitävät Marvel-elokuvista. Yhdessä kollegoidensa Jack Kirbyn ja Steve Ditkon kanssa hän loi useita kaikkien tuntemia supersankareita, kuten esimerkiksi Hämähäkkimiehen, X-Men -hahmot sekä suositun Rautamiehen, joka elokuvissa tunnetaan Iron Manina. Kunnioittaaksemme hänen elämäntyötään, keräsimme kasaan mielenkiintoisia faktoja hänestä.

Stan Lee (1922-2018)

# Kirjailija

Stan Lee unelmoi kirjailijan työstä jo lapsuudessaan. Ennen kuin hän aloitti kirjoittaa supersankareista, hän laati muistokirjoituksia sanomalehtiin. Kun tämä työ alkoi tuntua masentavalta, hän päätti muuttaa uransa suuntaa ja alkoi kirjoittaa fantasiatarinoita. Alkuun hän häpesi työtään sarjakuvien parissa, sillä siihen aikaan niitä pidettiin ala-arvoisina. Hänen unelmansa oli kirjoittaa oikea romaani.

# Salanimi

Alkuun Stan Leelle annettiin vain avustavia tehtäviä, kuten musteen jakaminen sarjakuvien kirjoittajille. Kuitenkin jo viikon jälkeen hänelle annettiin mahdollisuus kirjoittaa kaksisivuinen Kapteeni Amerikka -sarjakuva. Hän kirjoitti sen salanimellä Stan Lee, sillä hän ei halunnut sarjakuvien yhdistyvän hänen haaveilemaansa uraan kunnioitettuna kirjailijana; mutta josta loppujen lopuksi tuli hänen virallinen nimensä. Hänen oikea nimensä oli Stanley Martin Lieber.

# Tulostusvirhe

Stan Leen mukaan Hulk ei ollut alunperin vihreä – hän oli harmaa. Värimuutos johtui musteen aiheuttamasta tulostusongelmasta. Nykyään kukaan ei voisi kuvitellakaan Hulkia muun värisenä.

# Rikkinäinen kirjoituskone

Erään kerran kesken perheriidan Stan Leen vaimo rikkoi tämän kirjoituskoneen, jolla Lee kirjoitti kaksi ensimmäistä Hämähäkkimiestä sekä Ihmeneloset. Hän kuitenkin muistelee tapahtumaa hymyssäsuin. “Se tapahtui aikana ennen eBayta. Harmi, etten voinut myydä rikkoutuneita osia huutokaupassa hyvään hintaaan” Lee vitsaili.

# Cameorooli

Tiedät varmaan, että Stan Lee esiintyi useissa Marvel-elokuvissa. Mutta tiesitkö, että se kuului hänen sopimukseensa? Hänen tuli esiintyä cameoroolissa kaikissa elokuvissa, joissa oli hänen supersankareitaan – ja niitä oli useita! Ensimmäisen kerran hänet nähtiin valkokankaalla vuonna 1989. Marvel-elokuvien lisäksi hänet on nähty sarjakuvahahmona Simpsoneissa.

Astu sisään Marvelin maailmaanDecorate your life!

Vuodesta 1999 lähtien, Europostersista on tullut yksi menestyneimmistä julisteiden, seinämuraalien ja seinätaiteen myyjistä. Tällä hetkellä, teemme yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien, ja graafisten suunnittelijoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Valikoimastamme löydät kauneimpia tunnettuja maalauksia sekä uusia teoksia nykytaiteilijoilta. Mieluusti tulostamme myös sinun omat kuvasi ja pyynnöstä laitamme printtisi laadukkaisiin kehyksiin. Me rakastamme sisustussuunnittelua, mutta emme myöskään unohda nörttejä ja musiikin rakastajia, joille tarjoamme enemmän ja enemmän valikoimia julisteista, mukeista, t-paidoista, keräiltävistä hahmoista ja muista tuotteista ja lahjoista.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top