We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Viikon diili: MYYNTI alennus -70% ×

Asioita, joita et tiennyt Quentin Tarantinosta ja hänen elokuvistaan

14. 09. 2019

Jotkut rakastavat hänen pitkiä, monologeja sisältäviä elokuviaan, toiset taas vihaavat niitä. Mutta ei ole epäilystäkään, etteikö Quentin Tarantino olisi yksi aikakautemme parhaita ohjaajia. Viimeisimpänä todisteena uutuus Once Upon a Time in Hollywood, joka paraikaa täyttää elokuvateattereita. Yhdistelmä Tarantino-DiCaprioPitt lupailee katsojille unohtumatonta kokemusta. Muistele kanssamme Tarantinon parhaita elokuvia ja opi jotain uutta tästä erityislaatuisesta ohjaajasta!

OHJAAJA ON MAAILMAN TOISEKSI PARAS AMMATTI

Kun kysytään ohjaajalta, joka aikanaan työskenteli videovuokraamossa, hänen lempityötään, luulisi tämän alkavan kertoa kuinka paljon rakastaa elokuvien ohjaamista. Mutta ei Tarantino, joka vieläkin muistelee rakkaudella vuosiaan aikuiselokuvateatterin (“elokuvia vain aikuisille”) vahtimestarina. Onneksi Tarantino nauttii tarpeeksi myös ohjaamisesta ja käsikirjoittamisesta, joten olemme saaneet nähdä jo 9 hänen elokuviaan.

RAKETIN LAILLA NOUSUUN

Vaikka Tarantino teki ensimmäisen elokuvansa jo vuonna 1987, hän nousi kuuluisuuteen vasta viisi vuotta myöhemmin elokuvallaan Reservoir Dogs. Hän pysyi alamaailman parissa kaksi vuotta myöhemmin luultavasti tunnetuimmalla ja suosituimmalla elokuvallaan Pulp Fiction. Tarantinon upeimpia löytöjä on näyttelijä Uma Thurman, joka näyttelee elokuvassa mafiavaimo Mia Wallacea. Yli kymmenen vuotta myöhemmin hän tähditti elokuvia Kill Bill ja Kill Bill vol.2. John Travolta taas ei halunnut suurta roolia Pulp Fictionissa, mutta onneksi hänen mielensä saatiin muuttumaan. Alunperin Tarantino suunnitteli Travoltan rooliin Michael Madsenia, joka kuitenkin vetäytyi roolista kaksi viikkoa ennen kuvauksia. Myöhemmin Madsen näytteli Tarantinon ohjauksessa elokuvissa Kill Bill ja The Hateful Eight. Pulp Fictionissa olivat mukana myös Bruce Willis sekä Samuel L. Jackson, joka muuten on Tarantinon suosikkeja. Kovat asemiehet vain ovat Jacksonin juttu!

FAKTAA NIMISTÄ

Jos on nähnyt Tarantinon ensimmäisen kuuluisan elokuvan Reservoir Dogs, on elokuvan nimi saattanut herättää ihmetystä. (Eipä sillä, ettei Pulp Fiction olisi myös outo.) Nimeen liittyy monta tarinaa, mutta vain Tarantino tietää mikä niistä on totta, jos mikään. Kerrotaan, että Tarantino sanoi rahoittajilleen Reservoir Dogin tarkoittavan ranskalaisella gangsterislangilla vasikkaa eli ilmiantajaa. Mikä ei pidä paikkaansa. Toinen tunnettu tarina on, että elokuvat Au Revoir les Enfants ja Straw Dogs inspiroivat Tarantinoa ja hän yhdisti nimet omassa elokuvassaan. Mutta au revoir ja reservoir? Sanotaan, että Tarantinon silloinen tyttöystävä suositteli elokuvaa hänelle, ja Tarantino kuuli au revoirin väärin. Ja jotenkin tämä päätyi hänen omaan elokuvaansa. Tai ehkä nimi tuli jostain ihan muualta. Ehkä Tarantino tekee siitä joku päivä elokuvan.

SUOSIKKINÄYTTELIJÄT

Jotkut näyttelijät siis esiintyvät useammassa kuin yhdessä Tarantinon elokuvassa. Esimerkiksi Tim Roth on näytellyt elokuvissa Reservoir Dogs, Pulp Fiction ja The Hateful Eight. Leonardo DiCaprio taas on ollut mukana Django Unchainedissa, jonka rasistiset vuorosanat saivat näyttelijän voimaan pahoin, sekä uusimmassa Once Upon a Time in Hollywood. Tarantino halusi DiCaprion jo SS-upseeri Hans Landan rooliin Inglorious Basterdsiin, mutta rooli meni lopuksi myös Djangosta tutulle Christoph Waltzille. Kaikkein useimmin Tarantinon elokuvissa on esiintynyt kuitenkin Samuel L. Jackson. Hänet muistetaan varsinkin Pulp Fictionista, Djangosta ja The Hateful Eightista, mutta hän oli mukana myös Jackie Brownissa ja Kill Billissä. Eikä Tarantino jättänyt häntä pois Inglorious Basterdsistakaan. Jacksonia ei elokuvassa nähdä, mutta hänen karismaattisen äänensä kuulee kyllä.

TIESITKÖ, ETTÄ…

  1. Kulttifilmi Pulp Fiction koostuu seitsemästä osasta, jotka eivät ole kronologisessa järjestyksessä. Teoriassa elokuvan osat voisi kuitenkin laittaa aikajärjestykseen itse. Jos kiinnostaa kokeilla, sen voi tehdä täällä.
  2. Jotkin Pulp Fictionin osat ohjasi Robert Rodriguez. Vastavuoroisesti Tarantino osallistui Sin Cityn ohjaukseen.
  3. Jamie Foxxin oma hevonen oli mukana Django Unchainedissa.
  4. Leonardo DiCapriolle oli iso moraalinen ongelma huutaa rasistisia vuorosanoja Djangossa. Lopulta hän sai tuekseen Samuel L Jacksonin, joka antoi tälle motivointipuheen, “Hei k…pää, tämä on meille ihan normaali päivä! Anna mennä!”
  5. Once Upon a Time in Hollywood on Tarantinon yhdeksäs elokuva, seuraavan huhutaan olevan Kill Bill vol.3.

PULP FICTION-JULISTEKOKOELMA

 

Lähteet: mentalfloss.com , visual.ly  , triplem.com.auEuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999–2023 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top