We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20%:a julisteista, printeistä, seinätapetitä Alennuskoodi: SEPTEMBER20 ×

Batman juhlii tänä vuonna 80-vuotispäiväänsä. Kuka näyttelijä ajaa Batmobilea seuraavaksi?

25. 10. 2019

Kuvittele Herra Ihmettä pukeutuneena lepakonsiipiin. Siltä DC Comicsin suosituin supersankari näytti vuonna 1939, kun Bob Kane piirsi hänet ensimmäisen kerran. Sen jälkeen Batman on käynyt läpi monia muutoksia (eikä vain asuja) ja poistanut useita rikollisia Gotham Cityn kaduilta. Eikä hän aio vieläkään jättäytyä eläkkeelle!

Kuka pukee seuraavaksi Batmanin naamion?

 

BATMAN VS. TERÄSMIES

Vaikka Batmanin ja Teräsmiehen välinen suhde on niin hankala, että se lopulta johtaa kuolemaan, totuus on, ettei Batmania olisi olemassa ilman Teräsmiestä. Krypton-planeetalta kotoisin olevan supersankarin suosio sai National Comics Publicationsin (nykyään DC) vaatimaan toisenkin supersankarihahmon luomista. Ja siitä on jo 80 vuotta. Nykyään Batman on kypsästä iästään huolimatta yksi sarjakuvamaailman suosituimpia hahmoja, joka valmistautuu tähdittämään taas uutta elokuvaa. Millainenkohan siitä tulee?

Kuka on sanomaisillaan “Minä olen Batman”?

 

BATMAN VS. BATMAN

Aivan kuten sarjakuvaversiossakin, Batmanin hahmo on vaihdellut elokuvasta toiseen. Kaikkein ensimmäisen elokuvan ohjasi Leslie H. Martinson vuonna 1966, ja Bruce Waynen roolissa nähtiin Adam West. Mukana olivat tietenkin myös Alfred ja uskollinen Robin, sekä viholliset Jokeri, Pingviini, Kissanainen ja Arvuuttaja. Kuulostaa mukavan dramaattiselta, eikö? Elokuvan henki oli kuitenkin komediallinen, kuten sarjakuvalehdissäkin.

Seuraavan kerran Batman saatiin nähdä isolla kankaalla vuonna 1989, kun Tim Burton otti ohjat käsiinsä. Hän ohjasi kaksi elokuvaa, joiden nimiroolissa oli Michael Keaton. Ensimmäisessä Batmanin vastustajana nähtiin Jack Nicholsonin Jokeri. Toisessa elokuvassa Bruce Wayne vastustaa Kissanaisen (Michelle Pfeiffer) viettely-yrityksiä ja tekee tyhjäksi Pingviinin (Danny De Vito) pahat suunnitelmat. Burtonin jälkeen Joel Schumacher loi kaksi Batman-elokuvaa eri pääosanäyttelijällä. Batman Foreverissa viitan sai harteilleen Val Kilmer, ja Batman ja Robin -elokuvassa päävastuun otti George Clooney. Jälkimmäinen esitteli Arnold Schwarzeneggerin ja Uma Thurmanin pahiksina, ja elokuva jäi saagan viimeiseksi lähes vuosikymmenen ajaksi. Tauon aikana julkaistiin tosin useita animaatioversioita, mutta elokuvateattereihin Batman palasi loisteliaasti vasta 2005 Christopher Nolanin johdolla.

Kun aiemmat Batman-elokuvat saivat yleisön nauramaan, Christian Balen Batman on hyvin synkkä. Kepeästä supersankaritarinasta kuoriutui trilleri, josta pitivät muutkin kuin vain sarjakuvafanit. Tarvittiin vain hieman psykologiaa, verta ja vähemmän hassut rooliasut! Ja tietenkin hyvä käsikirjoitus. Nolanin ansiosta Yön Ritari nousi ennennäkemättömään suosioon. Suosio kuitenkin loppui kuin seinään elokuvan Batman vs. Superman myötä, sillä se onnistui pilaamaan hahmon täysin. Totuuden nimissä Ben Affleck ei ollut paras valinta rooliin, mutta hän esitti Batmania vielä toisessakin DC-elokuvassa Justice League. Mutta mitä tapahtuu seuraavaksi?

VAMPYYRI VAI LEPAKKO

Varmaankin 80-juhlavuoden kunniaksi DC päätti, että Batman ansaitsee uuden mahdollisuuden. Ben Affleck-fiaskon jälkeen he alkoivat etsiä uutta pääosanesittäjää Matt Reevesin ohjaamaan elokuvaan. Elokuvan juoni on pidetty visusti salassa, mutta mies lepakkonaamion takana tiedetään. Se on Twilight-saagan vampyyri Edward, Robert Pattinson! Uutisen julkistamisen jälkeen fanit alkoivat valittaa päätöksestä, mutta Robertia nousi puolustamaan itse Christian Bale, vakuuttaen Pattinsonin olevan loistava valinta rooliin. Twilightista on kulunut jo yli kymmenen vuotta ja Pattinson on todellakin kehittynyt sekä fyysisesti että näyttelijänä. Lukuunottamatta Cedric Diggoryn roolia Harry Potterissa hän ei ole päässyt loistamaan rooleillaan, mutta siihen on tulossa muutos. Tällä hetkellä Pattinsonin näkee kauhudraamassa The Lighthouse, jossa hän soveltaa ensimmäistä kertaa metodinäyttelemistä. Metodia on tehnyt tunnetuksi muunmuassa Heath Ledger, jonka Jokeri-hahmo koitui miehen kohtaloksi. Myös Christian Bale ja tuore Jokeri Joaquin Phoenix ovat kärsineet näyttelemistään hahmoista. Mutta toivotaan, etteivät he päädy rooliensa vuoksi yhtä pitkälle kuin Ledger.

ONKO DC TAAS KUKKULAN KUNINGAS?

Muutamien heikkojen elokuvien (Batman vs. Superman, Justice League, Wonder Woman, Suicide Squad, Shazam…) jäkeen DCon saanut fanit taas haukkomaan henkeään. Kaksi viikkoa ensi-illan jälkeen uusi Jokeri täyttää yhä elokuvateatterit innostuneilla katsojilla. Sarjakuvataustastaan huolimatta Jokeri on nyt upea jännitysdraama, johon Joaquin Phoenix on luonut kiehtovan rikollisen, ja joka jättää mietteliääksi. Nähdäänkö Jokeri myös uudessa Batman-elokuvassa? Hänellä on tunnetusti useita kasvoja, nimiä ja tarinoita. Yhdessä sarjakuvalehdessa hän on jopa nainen (eikä kuka hyvänsä, vaan Rouva Wayne!). Jää nähtäväksi seuraako uusi Batman Nolanin trilogian tai Phillipsin Jokerin jalanjälkiä, mutta yksi asia on varma – Robert Pattinson ei voi huonompi Batman kuin Ben Affleck. 

BATMAN -KOKOELMAEuroposters – Koristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top