We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Löydä tämän viikon parhaat tarjoukset: MATKUSTELU alennus -20 % ×

Beatles, Queen, Kiss… Tarinat bändien nimien takana

29. 03. 2019

Nimen valitseminen lapselle tai koiralle ei ole helppoa. Ja kuinka vaikeaa voikaan olla nimetä bändi! Kun jälkikasvun nimeämisessä kirjallisuus voi auttaa, yhtyeiden nimien kanssa ei ole niin helppoa. Kuinka John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr päätyivät nimeämään bändinsä koppakuoriaiseksi? Ja mitä tarkoittaa AC/DC? Otetaan selvää!

“Kaksitoistavuotiaana näin näyn, jossa oli mies liekehtivän piirakan päällä, ja hän sanoi: Olette Beatles a:lla. Ja me olemme.”

Näin John Lennon vastasi kerran, kun häneltä haastattelussa kysyttiin tämä ikuinen kysymys. Fanit, jotka tuntevat Beatlesien elämäntavat, eivät ehkä pidä vastausta niinkään outona – näille herrasmiehille huumeet eivät olleet vieraita. Myöhemmin John kuitenkin kertoi toisen, virallisen version.

Kun Beatlesit olivat uransa alkutaipaleella, he fanittivat Buddy Hollya ja tämän yhtyettä The Cricketsiä (“Sirkkoja”). Siihen aikaan oli yleistä, että bändeillä oli pitkät nimet. Beatlesit halusivat olla omaperäisiä, joten he päättivät olla lyhyesti “Beatles”. Ne, jotka tuntevat englannin kielioppia, tietävät, että oikea muoto olisi “Beetles”. Eivätkö bändin jäsenet osanneet äidinkieltään? Niin ei suinkaan ole, sillä kyseessä on sanaleikki. Kun John ja kumppanit miettivät sopivaa nimeä, he halusivat sen sisältävän jotenkin sanan “beat” (rytmi, syke). It´s all about the beat!

Vuosia sitten pohdiskelin nimeä Queen… Se on vain sana, mutta tietenkin hyvin loistelias, ja se kuulostaa upealta… Se on vahva sana, universaali eikä kaipaa selityksiä…”

Bohemian Rhapsodyn nähneet tietävät, että Brian Mayn ja Roger Taylorin yhtyeen nimi oli alkuun Smile, ja Freddie Mercury oli vain heidän faninsa. Mutta oli tietenkin hänen ideansa muuttaa bändin nimi Smilesta Queeniksi, eikä hän myöskään kertonut siitä kenellekään ennen heidän ensimmäisen levynsä julkaisua. Ja niin muut bändin jäsenet saivat lukea uuden nimen levynkannesta. May ja Taylor eivät koskaan protestoineet nimeä vastaan, sillä se tunsivat Freddien taipumattoman luonteen, eikä tämä olisi hyväksynyt vastalauseita. Ja miksi Queen? Siihen aikaan Englannissa tämä sana tarkoitti myös homoseksuaalia tai teeskentelijää. Mercury väitti, että hän keksi nimen sattumalta, mutta voivatko sanan merkitysten ja hänen luonteenpiirteidensä yhtenäisyydet olla vain sattumaa?

Entä Kiss?

Monet luulevat, että KISS on lyhenne sanoista “Knights in Satan´s Service” (“Ritarit paholaisen palveluksessa”),  mutta se ei ole totta. Paul Stanley, yksi bändin perustajajäsenistä halusi nimen olevan kaksiselitteinen. Vuoden 1973 alussa, kun bändin jäsenet olivat ajamassa New Yorkin halki, puheeksi tuli Peter Crissin edellinen bändi Lips (huulet). Stanley heti ajatteli, että Kiss (suudelma) olisi hyvä seuraaja Lipsille. Ja se oli täydellinen valinta, sillä Kiss on kaksiselitteinen. Onko kyseessä romanttinen suudelma vai kuoleman suudelma? Sinä päätät!

“Cherchez la femme”

Mitä tarkoittaa AC/DC? Bändin perustajajäsenillä Malcolm ja Angus Youngilla on sisko Margaret, joka ompeli mielellään, ja tämä siskon harrastus inspiroi veljeksiä. He huomasivat siskon ompelukoneessa pienen kyltin, jossa luki AC/DC, joka tarkoittaa vaihtovirtaa ja tasavirtaa. Jos et ymmärrä miksi he pitivät nimeä nerokkaana, katso joitakin heidän esiintymisiään ja kuuntele heidän musiikkiaan. Heillä on drivia ja energiaa. Yksinkertaisesti AC/DC.

MusiikkijulisteitaDecorate your life!

Vuodesta 1999 lähtien, Europostersista on tullut yksi menestyneimmistä julisteiden, seinämuraalien ja seinätaiteen myyjistä. Tällä hetkellä, teemme yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien, ja graafisten suunnittelijoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Valikoimastamme löydät kauneimpia tunnettuja maalauksia sekä uusia teoksia nykytaiteilijoilta. Mieluusti tulostamme myös sinun omat kuvasi ja pyynnöstä laitamme printtisi laadukkaisiin kehyksiin. Me rakastamme sisustussuunnittelua, mutta emme myöskään unohda nörttejä ja musiikin rakastajia, joille tarjoamme enemmän ja enemmän valikoimia julisteista, mukeista, t-paidoista, keräiltävistä hahmoista ja muista tuotteista ja lahjoista.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Mikäli jatkat palveluidemme käyttämistä, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top