We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % alennus valituista tuotteista SAA ALENNUSKOODI

BORIS DRASCHOFF: Kubismi ja Kubistika eivät ole sama asia

24. 04. 2024

Kubistika – kuka piilee tämän salanimen takana? Se on Berliiniläinen taiteilija ja suunnittelija Boris Draschoff, jonka teokset ovat trendikkäitä ja viime aikoina tulleet suureen suosioon. Monet teistä voivat olla ylpeitä siitä, että teillä on jo hänen töitään seinällänne! Haastattelustamme käy selville, että jopa seinäsi kertovat tarinan jo ensimmäisellä katseella. Jos et vielä ole tutustunut Kubistika kokoelmaan, nyt on korkea aika. 

 

Taiteellinen nimi Kubistika ei sattumoisin tarkoita modernin taiteen liikettä – Kubismia. Kuitenkin, nimi kuulostaa samalta ja se on myös ollut Boriksen suuri inspiraation lähde! Hänen työssään suuressa osassa ovat objektien riisuminen niiden perusolemukseensa. Olipa sitten kyseessä muotojen tai värien uudelleen rakentaminen kubismin linjoihin tai mahtavien pop-taiteen kollaasien luominen, kaikkea yhdistää täydellinen pastellivärien harmonia, moderni kulta ja kuolematon musta. 

 

 

Tiimimme päätti kysyä kaikesta hänen elämän unelmista ja inspiraatiosta. Toivomme, että kiitos tämän tiedon, hänen taiteensa löytää sinun luoksesi helpommin. 

 

Europosters: Boris, mikä on sinun suosikkivärisi? 

 

Boris: “Käytän monia lämpimiä ja maanläheisiä värejä, jotka kuvastavat luontoa, mikä on töideni olennaisin elementti. Mutta suurin osa ihmisistä sanoo, että väri jota käytän useimmiten on musta. Ja he ovat oikeassa! Se on suosikkivärini. Miksi? Koska se korostaa väriä, jonka sen kanssa on yhdistänyt. Lisäksi se kirjaimellisesti kirkastaa toista väriä ilman, että se jättää sen varjoonsa. Se on mielestäni mielenkiintoista ja uniikki piirre väristä. Joten vastaus on musta!”

 

Europosters: Jos palaamme aivan alkuun, mikä muokkasi sinun taiteellisesta tyylistäsi niin ainutlaatuisen? 

 

Boris: “Se vei minulta ehkäpä sata vuotta! Muistan tarinan, jonka äitini usein kertoo: Ollessani noin 6-vuotias kutsuin koko perheeni omaan taidegalleriaani. Se oli tehty liimatuista laatikoista, joissa oli pieniä kuvia sisälle tulostettuina. Mutta mielestäni se on silti ensimmäinen näyttelyni. Muistan, että kuvissa oli paljon eri värejä. Mutta siitä asti olen tutustunut moniin erilaisiin tyyleihin ja tekniikoihin. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän olen kiinnostunut minimalistisesta tyylistä hillityillä väreillä. Mutta totta puhuen, minusta tuntuu, että tämä on elämänpituinen prosessi, joka ei varmaankaan ikinä pääty ja muuttuu jatkuvasti.” 

 

 

Europosters: Nyt näemme, että suurin inspiraatio on luonto. Onko sinulla suosikkipaikkaa, jonne tykkäät palata ja josta saat inspiraatiota. 

 

Boris: “Pidän Berliinissä asumisesta, suuressa ja eläväisessä kaupungissa olen samaan aikaan loputtoman kauniin luonnon ympäröimänä – vain 30 minuutin automatkan päässä. Tykkään kävellä Brandenburgin järveä pitkin ja inspiroitua melkeinpä koskemattomasta luonnosta.” 

 

Europosters: Luonnon lisäksi, naisvartalon kurvit ovat usein mukana taideteoksissasi. Millainen on sinun käsityksesi kauneudesta? 

 

 

Boris: “Henkilökohtaisesti tavalliset luonnolliset muodot kiehtovat minua. Erityisesti ympyrät ja kurvit. Näen niissä eniten kauneutta. Tästä johtuen, nämä muodot ovat toistuvasti läsnä taiteessani monin eri tavoin ja muodoin. Naisvartalon muodot ovat vain yksi näistä elementeistä – kuten ovat myös kuu ja aurinko.” 

 

Europosters: Olet maininnut teemat aurinko ja kuu. Uskotko johonkin yliluonnolliseen voimaan? 

 

Boris: “Kuu, aurinko ja luonnollisien elementtien siluetit ovat esillä suurimmassa osassa töistäni. Mielestäni yksinkertaisuuden kauneus on kiehtovaa, riippumatta kuinka monimutkainen luonto onkaan. Esimerkiksi auringonlasku – se on käytännössä vain viiva ja puoliympyrä, mutta kun katsomme auringonlaskua tunnemme erilaisia ja voimakkaita tunteita. Mielestäni tämä on mahtavaa ja inspiroivaa.” 

 

Europosters: Ja lopuksi, mikä on sinun unelmasi, Boris? 

 

Boris: “Luoda taidetta, joka inspiroi monia ihmisiä viettämään aikaa luonnossa ja jakamaan elämän kauneuden sielunkumppanin kanssa. Joten kiitos Jumalan, minun tapauksessani se on unelma, josta olen kiitollinen päivittäin.” 

 

 

Mene Kubistika kokoelmaan tästä

 

 

 

 

 

Bettina

Psychology student at UNYP and a native Finn living in Prague. I love running and hanging out with friends as well as action movies!EuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 8:00 – 18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top