We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Löydä tämän viikon parhaat tarjoukset: MYYNTI ALENNUKSET JOPA 70 % alennus - 70% ×

Elokuva-arvostelu: Aquaman

06. 01. 2019

Aquaman on DC Comicsin uusin supersankarielokuva. Vaikka elokuvan tarina on ennalta-arvattava ja mukailee useimpien supersankarielokuvien juonenkäänteitä, elokuva vedenalainen maailma on häikäisevän upea ja täynnä taianomaisia hahmoja sekä syvyyksiä (kirjaimellisesti 🙂 ). Tässä arvostelussa esittelemme Aquamanin, josta ei voi olla pitämättä, sekä Atlantiksen valtakunnan jonne Aquaman yrittää palata. Joten hengitä sisään, laita sukelluslasit päähäsi ja seuraa meitä pinnan alle kun tarkastelemme elokuvaa lähemmin…blub blub…

“Unohdettu prinssi palaa kotiin, kukistaa ilkeän veljensä, nousee valtaistuimelle ja pelastaa maailman.”

Elokuvan juoni on vanha kuin elämä itse, ja koska tarina seuraa pikkutarkasti tuttua kaavaa, katsoja ei juurikaan ylläty mistään, mitä valkokankaalla tapahtuu (paitsi ehkä kerran…). Aquaman on majakanpitäjän ja Atlantiksen kuningattaren poika, joka kasvaa ja elää kuivalla maalla, mutta jonka taitoja ja voimia kehitetään salaisesti. Kun hänen paha veljensä kaappaa Atlantiksen valtaistuimen ja julistaa sodan pintamaailmaa vastaan, Aquaman ja vedenalainen prinsessa Mera lähtevät etsimään Neptunuksen valtikkaa, jonka avulla he voisivat yhdistää seitsemän vedenalaista valtakuntaa, syöstä veljen vallasta ja tuoda rauhan maailmojen välille. Yksinkertaista, eikö?

Hauskaa ja viihdyttävää

Elokuva ei ota itseään liian vakavasti. Toisin kuin aiemmat DC-elokuvat, Aquaman on täynnä vitsejä ja erikoisherkkuja, jotka kompensoivat yksitoikkoista tarinaa. Vaikka keskustelut pyörivät sankaruuden, kohtalon ja merkityksellisyyden aihepiirien ympärillä, Aquaman (eli Jason Momoa, aka Khal Drogo) on aina valmiina vitsailemaan. Hänen huumorinsa sai yleisön nauramaan ja teki elokuvasta paljon viihdyttävämmän, esimerkiksi kohtauksessa jossa motoristijoukko lähestyy Aquamania baarissa.

Älykästä yhteiskunnallista kritiikkiä

Altantiksen ja vedenalaisen maailman julistaessa sodan maanpäälliselle maailmalle DC Comics käyttää tilaisuuden hyväkseen ripotellakseen yhteiskunnallista kritiikkiä pitkin elokuvaa. Kalat, merenelävät ja Atlantiksen asukkaat eivät halua sotaa vain hallitakseen maailmaa, vaan he haluavat kostaa oman elinympäristönsä tuhoamisen. Altantiksen väelle saastuttaminen ja ylikalastus ovat syitä sodanjulistukseen. Eräässä kohtauksessa merenelävät heittävät maalle tuhansittain laivanhylkyjä ja jätteitä. Ihmiskunnan jatkaessa ympäristön ja merien saastuttamista, on elokuvalta hieno veto ottaa asiaan kantaa. Suojelkaa luontoa!

Loppuyhteenveto

Elokuva ei ole kovin kekseliäs, mutta sen hurmaava supersankari, vitsit ja massiivinen vedenalainen maailma sekä meritaistelut (jotka näyttivät Star Wars-taisteluilta veden alla) valmistelevat tietä tuleville elokuville. Elokuvan tuottajat ovat jo luvanneet jatkoa Aquaman-sarjalle, ja me toivomme saavamme lisää tietoa muista valtakunnista ja niiden historiasta. Voimme lämpimästi suositella elokuvaa, sillä meillä oli hauskaa sitä katsoessa. Joten istu rennosti ja nauti…mutta älä kastu!

Lisää Aquamanista

Lisää CD ComicsistaDecorate your life!

Vuodesta 1999 lähtien, Europostersista on tullut yksi menestyneimmistä julisteiden, seinämuraalien ja seinätaiteen myyjistä. Tällä hetkellä, teemme yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien, ja graafisten suunnittelijoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Valikoimastamme löydät kauneimpia tunnettuja maalauksia sekä uusia teoksia nykytaiteilijoilta. Mieluusti tulostamme myös sinun omat kuvasi ja pyynnöstä laitamme printtisi laadukkaisiin kehyksiin. Me rakastamme sisustussuunnittelua, mutta emme myöskään unohda nörttejä ja musiikin rakastajia, joille tarjoamme enemmän ja enemmän valikoimia julisteista, mukeista, t-paidoista, keräiltävistä hahmoista ja muista tuotteista ja lahjoista.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top