We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET ELOKUVAJULISTEET alennus 25 % ×

Elokuva-arvostelu: Shazam!

18. 04. 2019

Aquamanin ja Wonder Womanin jälkeen DC Comics lähettää valkokankaalle Shazamin, hieman epätavallisen supersankarin. Punaisissa kokovartalotrikoissa, salama rinnassaan ja valkoinen viitta harteillaan hän ehkä näyttää hassulta, mutta on kuitenkin yksi CD Comicsin voimakkaimpia supersankareita. Mutta vain tietyissä olosuhteissa. Lue lisää!

# Kuinka tulla supersankariksi

Kauan, kauan sitten seitsemän mahtavaa velhoa suojelivat maailmaa seitsemältä kuolettavalta synniltä. Ajan mittaan he vanhenivat ja kuolivat pois, kunnes jäljellä oli vain yksi – Shazam. Hänkin oli jo valmis luovuttamaan paikkansa ja siirtymään ajasta ikuisuuteen, mutta ensin hänen piti löytää itselleen korvaaja. Hän ei tarvinnut ihmeempää kuin hyväsydämisen ihmisen, jolla olisi vahvuutta vastustaa syntien houkuttelevuutta. Helppo homma. Mutta oikean tyypin löytäminen osoittautui todella vaikeaksi, ja lopulta hänen piti keventää kriteerejään lähes olemattomiin, sillä syntien houkutukset olivat liian kovia. Ja niin 14-vuotias Billy Batson päätyi velhon luo.

# Sano vain ”Shazam!”

Billy sai supervoimansa sattumalta, ja ilman hänen velipuoltaan Freddyä näkisimme valkokankaalla vain äärettömän vahvan pojan, joka ottaa selfieitä tuntemattomien kanssa ja aiheuttaa kaaosta ympärillään. Uusi ulkomuoto on osa Shazamin roolia – hän on kuin aikuinen kehonrakentaja, mutta vasta kun on lausunut sanan ”Shazam”. Kohtaukset, joissa Freddy testaa Billyn uusia supervoimia, ovat elokuvat parhaita. Vaikka elokuvassa on raskaita aiheita – pääsankari on orpo ja pahista kiusasivat lapsena niin isä kuin velikin – se on silti hauska ja täynnä viitteitä Batmaniin ja Teräsmieheen. DC Comics on selkeästi päättänyt seurata Marvelin jälkiä ja halunnut viihdyttää yleisöä. Mutta, ensi kerralla vähemmän tragediaa, kiitos!

# Teräsmiehen superkaksonen

Orvon Billy Batsonin tarina voi kuulostaa tutulta, mutta sanan ”shazam” yhdistää luultavasti sovellukseen, jonka avulla tunnistaa musiikkia. Tämä johtuu siitä, että alun perin Shazamilla oli eri nimi. Ja se nimi on tuttu: Captain Marvel. Kyllä, sama nimi, joka on Marvelin Carol Danversilla. Kuinka se on mahdollista? Aluksi oli kaksi kustantamoa, National Comics Publications (nykyään DC), joka kustansi Teräsmiestä, sekä Fawcett, jonka supersankari oli Captain Marvel. NCP-kustantamon mielestä Captain Marvel oli kopio Teräsmiehestä, ja lisäksi se oli suositumpi. Kustantamoiden kiista eteni lähes oikeuteen asti, kunnes ne saivat hierottua sovinnon, ettei kumpikaan käytä Captain Marvel –hahmoa. Se siis katosi vuosikausiksi. Vuosikymmeniä myöhemmin Marvel tajusi, että Captain Marvel on yhä ”vapaa”, joten se päätti luoda hahmon uudelleen naisena, joka valloitti elokuvateatterit vasta muutama viikko sitten.

Onko Shazam näkemisen arvoinen? Kyllä, jos haluat pitää hauskaa miettimättä suurempia murheita. Mutta mieti kuitenkin tätä – jos sinusta tulisi supersankari, kumman supervoiman valitsisit, lentämisen vai näkymättömyyden?

Lisää Shazam-tuotteitaDecorate your life!

Europosters on toiminut jo vuodesta 1999, ja ajan mittaan meistä on tullut yksi suurimmista julisteiden, kuvatapettien, kuvien, taidejäljennösten ja muiden tuotteiden myyjistä. Me kasvamme vuosi vuodelta ja pyrimme muokkaamaan tarjontaamme toiveidesi mukaan. Voimme painaa julisteesi ja kehystää kuvasi, sekä inspiroida sinua blogillamme, josta löydät mielenkiintoista tietoa elokuvista ja tv-sarjoista sekä uusia ideoita sisustukseen.

Vieraile sivuillamme ja huomaa mitä kotoasi on puuttunut.

 

© 1999 – 2020 Europosters Kaikki oikeudet pidätetään.

e-mail: info@europosters.eu

tel.: +420 777 33 44 55 tai  +44 (0)20 3290 1366

Maanantai - Perjantai
7:00 - 15:00

 

 

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top