We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET MUSIIKKI alennus 15 % ×

Elokuva-arvostelu: Solo: A Star Wars Story

30. 05. 2018

Jälleen uusi Star Wars-elokuva, jonka sijainti saagan aikajanalla on asiaan vihkiytymättömille vaikea hahmottaa. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ole niin tärkeää, kunhan ymmärtää, että toiminta tapahtuu jossain kolmannen (eli kuudennen) ja neljännen (eli ensimmäisen) elokuvan välillä. Joka tapauksessa galaksin kuuluisin salakuljettaja on taas tällä. Hän on luultavasti Star Wars-universumin pidetyin hahmo ja meidän mielestämme tämä spin-off on todellakin ansaittu. Hänen macho-asenteensa on lähes yhtä kuuluisa kuin hänen vino hymynsä, mutta tällä kertaa Disney pelasi riskillä ottamalla uuden näyttelijän täyttämään Harrison Fordin paikan. Katsotaan kuinka siinä kävi.

Ensiluokkaiset näyttelijät

Jos on tarkoitus tehdä elokuva koko saagan pidetyimmästä hahmosta, on oikeiden näyttelijöiden valinta ehdottoman tärkeää tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseen. Ja Disney onnistui tässä. Ensinnäkin Alden Ehrenreichilla on elokuvan suurin haaste, sillä hänen pitää muuntautua hahmoksi, joka liitetään ikuisesti Harrison Fordiin. Hän tekee siinä oikein hyvää työtä, varsinkin kun hän ei vain yritä kopioida Fordin tyyliä. Hänen pitkäaikaista rakkauttaan esittää Emilia Clarke (kyllä, Game of Thronesin lohikäärmeiden äiti), jonka näytteleminen on tosin vain ok-luokkaa. Woody Harrelson toisaalta on mahtava nuoren Han Solon mentorina, ja Paul Bettany on upea pahiksen roolissaan, vaikkakin toivoisimme, että hänellä olisi enemmän vuorosanoja ja suurempi rooli ennen kuolemistaan niin pian. Muut näyttelijät ovat enemmän tai vähemmän tunnettuja ja heidän hahmonsa sekoittuvat tarinaan hyvin. Varsinkin Chewie. Mutta me rakastamme Chewieta, joten emme voi arvioida sitä puolueettomasti.

Yllättävän hyvä tarina

Uskon, että useimmat meistä ajattelevat samoin viimeaikaisista Star Wars-elokuvista: on hienoa oppia lisää tuosta kaukaisesta galaksista, mutta näkisimme mielummin laadukkaita elokuvia kuin yhden uuden elokuvan joka vuosi. Toisaalta tämä elokuva liittyy epäsuorasti kolmeen päätrilogiaan, ja koska Han Solon taustasta tiedetään niin vähän (vaikka tiedämmehän sen, että hän suoritti Kessel Runin 12 tähtivälissä), voidaan sanoa, että elokuva hyötyi vapaudesta. Ja jos Rouge One:illa on jotain yhteistä tähän elokuvan kanssa, niin se on ”no jedi”. Ja vaikuttaa siltä, että ilman jedejä tehdään hyviä elokuvia. Star Wars-universumi on tarpeeksi suuri, jotta siitä voi tehdä elokuvia joskus ilman voimaa.

Uuden aikakauden alku

Kun Disney osti Star Wars-mediasarjan, he lupasivat julkaista paljon uutta sisältöä, ja tähän asti he ovat pitäneet lupauksensa. Toisaalta he myös kertoivat, että he tulevat poikkeamaan päätarinasta, eivätkä he tunne pakkoa kunnioittaa George Lucasin luomia saagan sääntöjä. Tämä elokuva näyttää heidän tavoitteensa selvästi. Tietenkin Han Solo ja Chewbacca kipparoivat Millenium Falconia ja elokuvassa on paljon piiloviitteitä alkuperäiseen tarinaan, mutta samalla se rikkoo joitakin Star Warsin pääsääntöjä. Kaikki ”sankarit” eivät oikeastaan ole kunnon sankareita, vaikka he toimivatkin hyvän puolesta. Ja tämän on ensimmäinen Star Wars-elokuva, joka ei ala klassisesti tekstin rullatessa valkokankaalla. Todelliselle Star Wars-fanille tämä on perustavanlaatuinen loukkaus. Mutta se myös osoittaa, että Disney on valmis rikkomaan koodia ja käyttämään Star Wars –universumia eri tavoin. Ja se saattaa olla hyväksi saagan tulevaisuudelle.

Kaikenkaikkiaan elokuva oli aika viihdyttävä. Emme kuitenkaan suoranaisesti suosittelisi sitä intohimoisille Star Wars-faneille, varsinkaan jos kolme aikaisempaa Disneyn julkaisemaa Star Wars-elokuvaa eivät miellyttäneet. Jos kuitenkin pidät menestyselokuvista, tai meidän laillamme vain rakastat Star Wars-seikkailuita ja avaruustaisteluita, kannattaa elokuva ehdottomasti käydä katsomassa.

Lisää tuotteita elokuvasta Solo: A Star Wars Story

Kaikki Star Wars –tuotteetDecorate your life!

Vuodesta 1999 lähtien, Europostersista on tullut yksi menestyneimmistä julisteiden, seinämuraalien ja seinätaiteen myyjistä. Tällä hetkellä, teemme yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien, ja graafisten suunnittelijoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Valikoimastamme löydät kauneimpia tunnettuja maalauksia sekä uusia teoksia nykytaiteilijoilta. Mieluusti tulostamme myös sinun omat kuvasi ja pyynnöstä laitamme printtisi laadukkaisiin kehyksiin. Me rakastamme sisustussuunnittelua, mutta emme myöskään unohda nörttejä ja musiikin rakastajia, joille tarjoamme enemmän ja enemmän valikoimia julisteista, mukeista, t-paidoista, keräiltävistä hahmoista ja muista tuotteista ja lahjoista.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top