We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET CANVASTAULU alennus 22 % ×

Inspiraatio: Street Art: Katutaide

12. 07. 2016

Katutaide on puheenaiheena lähes jatkuvasti ympäri maailmaa. Joidenkin mielestä tämän kaltainen taideilmaisu on kaunista ja inspiroivaa, kun toiset taas tyrmäävät sen töhrimisenä ja vandalismina. Vaikka katutaiteen hyväksyminen ja ymmärtäminen riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, me Europostersilla uskomme, että “neo-graffitilla” on paikkansa, ja että suuntaus on yksi vapaimmista ja poikkeuksellisimmista taideilmaisuista.

First-Poster-Street-Art

Urbaani taide on syntyi 60-luvulla, jolloin se koostui lähinnä omalaatuisilla fonteilla kirjoitetuista teksteistä. Nykyään katutaide on paljon monimuotoisempaa maalattuine kuvineen, graafisine printteinen ja surrealistisine piirroksineen. Silti suuri osa katutaiteesta on yhä protestinkaltainen mielenilmaus, jossa kuvilla on kaksoismerkitys tai poliittinen viesti. Kuitenkin katutaide on laajasti otettu osaksi kaupunkikuvaa, ja yhä useampia tunneleita ja metroasemia koristaa tilattu katutaide –  Berliini, Lontoo, New York ja Pariisi muunmuassa ovat edelläkävijöitä. Useat kaupungit tarjoavat katutaiteilijoille mahdollisuuden ilmaista itseään julkisesti, tarvitsematta pelätä tuomitsemista.

Katutaide on antanut nuorille kuvataiteilijoille ennenkuulumattomia mahdollisuuksia osallistua perinteiseen taidemaailmaan. Joistakin taiteilijoista on tullut maailmankuuluja nimiä, ja esimerkiksi katutaiteilija Shepard Fairey osallistui Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vaalikampanjaan. Jotkin katutaiteilijat jopa pitävät näyttelyitä ja järjestävät installaatioita.  

Yksi kuuluisimmista katutaiteilijoista on Banksy, poliittinen aktivisti ja elokuvaohjaaja, jonka henkilöllisyys pidetään tiukasti salassa. Banksyn töitä on ympäri maailmaa; hänen graffitinsa ilmaisee yleensä sosiaalista epäkohtaa rankan tekstin kanssa, tai hän on maalannut kuvan juuri oikeaan paikkaan. Hänellä on uniikki tyyli, joka on helposti tunnistettavissa.

Second-Poster-Street-Art

Me Europostersilla loimme katutaiteen innoittamana kokoelman, josta löydät Banksyn taidetta julisteina. Me uskomme, että nämä kuvat auttavat levittämään Banksyn sanomaa yhteiskunnallisten ongelmien, poliittisten epäkohtien sekä syrjinnän ja väkivallan ehkäisemiseksi. Samalla Banksyn taide on myös kaunista katsella, ja se antaa aina aihetta ajatteluun…    

KATUTAIDE

 Decorate your life!

Europosters on toiminut jo vuodesta 1999, ja ajan mittaan meistä on tullut yksi suurimmista julisteiden, kuvatapettien, kuvien, taidejäljennösten ja muiden tuotteiden myyjistä. Me kasvamme vuosi vuodelta ja pyrimme muokkaamaan tarjontaamme toiveidesi mukaan. Voimme painaa julisteesi ja kehystää kuvasi, sekä inspiroida sinua blogillamme, josta löydät mielenkiintoista tietoa elokuvista ja tv-sarjoista sekä uusia ideoita sisustukseen.

Vieraile sivuillamme ja huomaa mitä kotoasi on puuttunut.

 

© 1999 – 2020 Europosters Kaikki oikeudet pidätetään.

e-mail: info@europosters.eu

tel.: +420 777 33 44 55 tai  +44 (0)20 3290 1366

Maanantai - Perjantai
7:00 - 15:00

 

 

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top