We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20%:n alennus valituista tuotteista SAA ALENNUSKOODI

Kuinka astua jäljennösten ja keräilyesineiden maailmaan

05. 01. 2022

Meillä kaikilla on se yksi suosikkielokuva, jonka kaikki saatavilla olevat tuotteet ostimme. Mutta entäpä jos siirtyisit vielä seuraavalle tasolle hankkimalla hahmon suosikistasi? Tästä blogista löydät kaiken mitä tarvitsen päätöksentekoon – mikä on materiaalien ero, kuinka hoitaa hahmoja ja mikä on toimintahahmon ja keräiltävien hahmojen ero. Aloitetaan! 

Materiaalit 

Kun tutustut keräilyhahmojen kokoelmaan huomaat eri materiaalien valikoiman. Katsotaan niitä nyt. 

 • ABS, joka on lyhenne sanasta akryylinitriilibutadieenistyreeni, on yleensä käytössä termoplastisena polymeerina. Tämän materiaalin suurin hyöty on sen kestävyys kulutuksessa. Se mahdollistaa myös yksityiskohtaisten koristeiden lisäämisen hahmoon. Jokainen kappale on myös omalaatuinen, sillä ne valmistetaan muotoilemalla alusta saakka, joten jokainen lopputulos on erilainen. 
 • PVC on termoplastinen polymeeri ja yksi käytetyimmistä muoveista. Sen suuri hyöty on joustavuus, mutta myös materiaalin vahvuus kestää muotoilua. Voit nähdä meidän tuotteemme PVC-muovista, kuten puhelimen ja kaukosäätimen pidikkeellä. Löydät tuotteet kategoriastamme Cable Guy
 • Vinyyli on käytännössä PVC-hiukkasia, jotka ovat sekoitettu nestemäiseen massaan riippuen halutusta lopputuloksesta. Verrattaessa muihin materiaaleihin, vinyyli on kevyempää ja kestävämpää. Siitä voidaan valmistaa hyvin yksityiskohtaisia teoksia riippuen muotoilutavasta. 
 • POM on materiaali, jota käytetään liitoskohdissa. Tämä materiaali on syy miksi kyseiset osat ovat niin vahvoja, lujia liikkeessä ja käyttöä kestäviä. 
 • Polystone on yhdistelmä nestemäistä hartsia ja jauhemaista kiviseosta, jonka ansiosta hahmot ovat kestävämpiä ja lujempia. Se myös mahdollistaa tekijän haluamien yksityiskohtien lisäämisen teokseen. Voit tutustua materiaaliin itse kokoelmassamme Keräiltävät hahmot ja näet yksityiskohdat. 
 • Hartsi on nestemäinen uretaani, joka täyttää jokaisen muotoiluaineen raon ja mahdollistaa täydellisen kopion luomisen alkuperäisestä teoksesta. Hartsi on joustavaa ja hauraampaa riippuen kuitenkin sen paksuudesta. Tämä materiaali on käytännössä eniten käytettynä kategorioissamme Fantasia & Sci-fi hahmot sekä myös Taikasauvat -kategoriassa. 
 • Lasikuitu on lujaa, kestävää ja joustavaa, jota voidaan muotoilla vaikeisiinkin muotoihin ja se silti pysyy melko kevyenä.

Kumpi on parempi hartsi vai PVC? 

Hahmot täytyy valmistaa joustavasta materiaalista ja hartsista valmistetut tuotteet eivät vaadi yhtä paljon leikkausta verrattuna tuotteisiin, jotka ovat PVC-muovista valmistettuja. Hartsi on myös painavampaa kuin PVC ja näyttää aidommalta. Hartsista valmistettu tuote tulee pakata hyvin, sillä muuten se voi särkyä tai murtua. 

Keräiltävät hahmot vs Toiminta hahmot 

Mikä niiden ero on? Se riippuu siitä, onko hahmossa liitoksia. Hahmot, joissa on liitoksia voidaan asettaa erilaisiin asentoihin ja niitä kutsutaan toiminta hahmoiksi. Sen ansiosta, voit itse rakentaa haluamastasi kohtauksesta jäljennöksen. Tavalliset hahmot, joissa ei ole liitoksia kutsutaan keräiltäviksi. 

Miksi minun pitää huoltaa hahmojani? 

Materiaalit, joista hahmot ovat valmistettu, voivat tuhoutua ja paljastaa ikääntymisen merkkejä. Väri voi lohjeta ja se voi myös kerätä tomua ja likaa. Tästä voit lukea kaiken, mikä voi aiheuttaa vahinkoa hahmoon: 

 • Suora auringonvalo. Liika auringonvalo voi aiheuttaa vaurioita. 
 • Kuumuus. Liika kuumuus, usein auringonvalon aiheuttamana voi saada muovin pehmenemään ja muuttamaan muotoaan. 
 • Kosteus. Liika kosteus voi kuoria värin pois sekä aiheuttaa liitoksien murtumisen pois. Tämä voi johtaa siihen, etteivät erilaiset asennot ole hyvin pysyviä. 

 

Kuinka huoltaa hahmoja?

Nyt kerromme muutaman vinkin, kuinka pitää hahmot hyvässä kunnossa. On hyvä tottua tasaiseen ylläpitoon, esimerkiksi yhtenä päivänä kuukaudessa. Eikä se tarkoita ainoastaan siivoamista, vaan myös niiden käyttöä.

Hyödyllistä tietoa: 

 • Pidä hahmoasi paikassa, missä ne eivät saa suoraa auringonvaloa. Jos ne ovat hyllyllä, yritä asettaa ne mahdollisimman kauas ikkunasta. 
 • Säilytä hahmoasi huoneessa, jossa on sopiva lämpötila. Älä laita hahmoasi paikkaan, jossa on liikaa kuumuutta tai kosteutta, kuten autotalli, kellari tai ullakko. Kukaan ei halua sulanutta tai kutistunutta kokoelmaa! 
 • Jos säilytät hahmojasi laatikossa, käytä kiinteitä muovisia ja kannellisia laatikoita, jotka estävät kosteuden pääsemisen sisälle. Ota myös huomioon hahmojen pakkaaminen muovikassiin, ennen kuin laitat ne laatikkoon. Pahvilaatikot eivät ole paras vaihtoehto säilytykseen, sillä ne päästävät sisälleen kuumuutta ja kosteutta. Ne sisältävät myös happoja, jotka voivat vahingoittaa muovia ja väriä. 
 • Hahmojen tarkkaavainen käsittely voi estää lian ja tomun kertymisen. Suurin osa hahmoista voidaan puhdistaa lämpimällä saippuavedellä ja pehmeällä hammasharjalla. 

 

Valitse hahmosi täältä

 

 

Tags: hahmot, keräily

Bettina

Psychology student at UNYP and a native Finn living in Prague. I love running and hanging out with friends as well as action movies!EuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 8:00 – 18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top