We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20%:n alennus valituista tuotteista SAA ALENNUSKOODI

Kuinka käsitellä tunteita koronaviruksen aikana

10. 04. 2020

Kun teinit ovat kotiarestissa, he käyvät läpi monia tunteita, kuten toivottomuus tai epäreiluus. Samaa käyvät läpi nyt ihmiset ympäri maailmaa – meidän kaikkien täytyy pysytellä kotona, olla tapaamatta ystäviä ja käsitellä uutisia, joita saamme viiden minuutin välein. Koronavirus ei ole helppo käsitellä, olit sitten pelastamassa muiden henkiä sairaalassa tai kotona pelastamassa itsesi. Olemme taistelleet nopeasti leviävää virusta vastaan jo yli kuukauden ja tuntuu, että viimein tunnelin päässä näkyy valoa. Mutta tunneli on vielä pitkä, joten jokaisen pitää oppia käsittelemään tunteita. Ja me autamme sinua siinä! 

 

 

Kun olet ihan yksin 

Me jokainen vietämme kotiarestin erilaisesti. Jotkut viettävät koko ajan pienessä asunnossa perheen kanssa ja jotkut meistä ovat ihan yksin. Kumpikaan ei ole täydellinen vaihtoehto. Kun olet yksin, kaipaat seuraa ja kun olet yksin, kaipaat yksinoloa. Kuitenkin täysin yksinolo on melko vaikeaa. On syynsä miksi rikolliset eristetään yksin! Yksinololla on monia positiivisia vaikutuksia mielenterveydelle. Tietenkin se riippuu myös yksinolon pituudesta. Mitä pidempää olet yksin, sitä enemmän tunnet: vihaa, ärtyneisyyttä, vihamielisyyttä, ahdistusta, toivottomuutta. Kuinka pärjätä näiden tunteiden kanssa? Koska emme ole eristettyinä sukulaisistamme rangaistuksena, voimme edes soittaa heille. Nykyään on monia eri sovelluksia, joiden kautta voit keskustella lähimmäisillesi netin kautta täysin ilmaiseksi. Se ei tunnu samalta kuin kaverin kanssa kaljalla olo, mutta se saa sinut ainakin unohtamaan hetkeksi tilanteen. 

 

  • Soita perheellesi ja ystävillesi video videokeskustelun kautta. Jotta ei tuntuisi kuin eläisit samaa päivää uudelleen ja uudelleen, älä soita samoille henkilöille joka päivä samaan aikaan. Aivosi tarvitsevat uusia virikkeitä – uusia aiheita, uusia tarinoita. Kukaan ei halua katsoa samaa jaksoa samaan aikaan joka päivä! 
  • Kaipaatko lasillista perjantaisin ystävien kanssa? Ota yksi verkossa! Perjantai-illat ulkona ovat tärkeitä mielelle. Mutta baarit ovat kiinni, eikä meidän pitäisi tavata ystäviämme. Voit kuitenkin soittaa heille! Ota lasillinen viiniä tai kaljaa (me suosittelemme vain yhtä 😊 Ehkäpä jopa mehu riittää) ja keskustele töistä, ystävistä tai sarjoista, joita olette kokeneet yhdessä. Mutta välttäkää koronavirus -aihetta. Perjantaina kuuluu olla hauskaa! 
  • Venyttele. Kotona ollessa, meiltä puuttuu niin sosiaaliset kontaktit kuin myös fyysinen liike, vaikket olisikaan urheilija! Muutaman viikon istumisen jälkeen, meillä saattaa olla selkäkipuja, päänsärkyjä, käsien vapinaa, ruuansulatus ongelmia ja unettomuutta. Voit yrittää päästä näistä ongelmista eroon liikkumalla edes hieman. Jos voit mennä ulos, mene edes 30 minuutin kävelylle joka päivä, mutta ole varovainen! Pue maski ja mene jonnekin, missä ei ole paljon ihmisiä. Muista pitää myös edes 2 metrin turvaväli muihin! Jos ulkona kävely ei ole mahdollista, avaa edes ikkuna ja kävele asunnon ympäri edes 15 minuuttia. Toista nämä kävely hetket useasti päivässä. 
  • Ajattele positiivisesti. Ajan tasalla oleminen on tärkeää, mutta kiinnitä huomiota siihen kuinka paljon uutisia seuraat päivittäin. Tartunnan saaneista ihmisistä lukeminen joka päivä lisää tuskaa ja surua. Mielummin lue lempikirjasi uudestaan tai katso Frendit sadatta kertaa. Keitä lempi kahviasi tai teetä. Katso valokuvia lomamatkoilta tai lapsuudestasi. Unohda mitä nyt tapahtuu ja suunnittele mitä aiot tehdä ja kenen kanssa kun tilanne rauhoittuu. 
  • Ympäröi elämäsi kauneudella. Älä tuijota tyhjää seinää. Koristele ne nätisti! Osta Art Print suosikki maalaajaltasi, valokuva luonnosta, tai valokuva ihmisistä jotka tekevät sinut onnelliseksi. Jos haluat tulla hyvälle tuulelle, tsekkaa meidän Puhdasta onnea -kokoelmamme.
  • Tee jotakin luovaa – Maalaa, kirjoita, soita jotakin soitinta. Tee mitä vain mistä pidät tai mitä olet aina halunnut tehdä. Ei haittaa vaikket olisi maailman paras taitelija tai osaisit vain pari sointua. Hetkeksi käytät käsiäsi ja aivojasi, ja tulet paremmalle tuulelle. 

 

 

Kun teitä on liikaa 

Jokainen ei elä 15 makuuhuoneen palatsissa. Et välttämättä ennen ole välittänyt kotisi koosta, mutta nyt tunnet jokaisen neliön. Puoliso, lapset, koira, kissa. Mitä enemmän ihmisiä, sitä enemmän melua ja konflikteja. Mutta tätäkin vastaan voi taistella! Kaikki on kiinni sopimuksista ja säännöistä. 

  • Jaa asuntosi vyöhykkeisiin. Joskus jokaisen tarvitsee olla hetki yksin. Jos puolisosi tai lapsesi tulee jatkuvasti hakemaan sinusta seuraa ja viihdykettä, voit helposti tulla ärsyyntyneeksi ja konflikti on tuloillaan! Voitte sopia, että esimerkiksi makuuhuone on paikka levolle ja henkiselle latautumiselle – joten jos jonkun tarvitsee latautua hetken, muut eivät saa seurata perässä. 
  • Päätä aika ololle yksin ja yhdessä. Niinkuin aika yksin, myös aika perheen kanssa on tärkeää. Jaa päivä osiin: työaika, aika yksinololle, perheen aktiviteeteille ja ruoalle. Oppikaa olemaan tiiminä, niin huomaat odottavasi innolla perheen yhteisiä hetkiä! 
  • Puhu tunteistasi. Pahin asia, minkä voit tehdä on pitää tunteet sisälläsi. Jos sinulla on paha olo, on tärkeää tunnistaa se ja jakaa tunteesi. Tietenkin, tapa jolla sen teet on tärkeää. Älä pura kiukkuasi muihin ja etsi korvaavaa ongelmaa. Kun sinusta tuntuu, että “kaikki on liikaa” sano se ääneen. Huomaat, että kumppanisi reaktio ja ymmärrys tekee sinulle hyvää!

 

 

Olemme tilanteessa, jota meillä ei ole ikinä ollut ennen, joten on ymmärrettävää, että olet peloissasi siitä mitä tapahtuu. Mutta on tärkeää olla menettämättä toivoa ja huumorintajua. Huumori ja hyväntuulisuus ovat parhaita aseita koronavirusta vastaan! Hyvä mielentila parantaa meidän vastustuskykyämme. 😊 Joten varusta itsesi kauniilla tunteilla kokoelmallamme taidekuvia! 

 

Siirry Puhdas onni taidekuva -kokoelmaan 

 

 

Bettina

Psychology student at UNYP and a native Finn living in Prague. I love running and hanging out with friends as well as action movies!EuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 8:00 – 18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top