We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET PALAPELIT alennus - 10 % ×

Maurits Bausenhart: Kun tapaat leijonan, seuraa sääntöä “Hakuna Matata”!

27. 08. 2020

Maurits Bausenhart on hyvin lahjakas nuori valokuvaaja, jonka löysimme “vahingossa”.  Hän on alkanut valokuvaamaan tosissaan 16-vuotiaana. Vaikka valokuvaus on hänen suurimpia intohimojaan, se ei ole ainut. Ensimmäisissä keskusteluissamme hän sanoi ettei ole kovinkaan kiinnostava persoona, sillä hänen koko elämänsä on vielä edessä, mutta tämä haastattelu todistaa toisin. Lue lisää jos haluat tietää “tarinan kulissien takana” tästä mahtavasta saksalaisesta valokuvaajasta! 

 

 

KUN KISSA PÄÄSI KASSISTA ULOS 

On vaikea sanoa milloin Maurits tajusi omaavansa silmää valokuvaukselle, mutta hän muistaa kuvan jolla hän sai pelkästään hyvää palautetta perheeltään ja ystäviltään. “Tiedän että se on klisee, mutta se oli kuva minun kissastani. Siitä lähtien, olen ollut perheemme virallinen valokuvaaja!”, hän vastaa nauraen kun kysyin häneltä mikä sai hänet tajuamaan valokuvaamisen olevan hänen intohimonsa. Katsomalla hänen valokuviaan, saattaisi luulla Maurin pyrkivän ammattimaiseksi valokuvaajaksi kuten Peter Mckinnon tai Benjamin Ortega keitä hän ihailee, mutta niin ei kuitenkaan ole. “Olen tällä hetkellä verkkokaupan harjoittelija, mikä on myös toinen “rakkauteni” samoin kuin matkustaminen mistä nautin todella paljon.” Ja matkustaminen säilyä puheenaiheena tapaamisellamme. 

 

 

AFRIKAN VUORO

Mikä on kaunein paikka jossa olet vieraillut?

Maurits: Sanoisin Kiina, Afrikka ja nautin ajastani New Yorkissa. Valitettavasti minulla ei ole kuvia sieltä. 

Puhutaan matkastasi Afrikkaan sillä se on aiheena suurimmassa osassa valikoimaamme. Miltä tuntuu olla vastakkain villi eläinten kanssa? 

Maurits: Vastakkain olemisessa eläinten kanssa, joilla on näin iso ja ruhtinaallinen aura, on jotakin spesiaalia. Näkeminen eläimet  niiden “normaalissa” olemuksessa, jätti minut sanattomaksi. Usein norsut ja leijonat ja gepardit esitetään villeinä ja vaarallisina eläiminä. Mutta niin kauan kun et vaaranna tai häiritse heitä, ne ovat rennompia kuin useimmat ihmiset jotka tiedän (naurua). Ja esimerkiksi kerran leijona tuli autoomme ja vain lepäsi varjossa. Tälläistä et koe päivittäin. No, loppujen lopuksi ne ovat vain isoja kissoja… Pelottiko sinua kun leijona tuli? 

Maurits: Ei oikeastaan. Sillä oppaamme oli parhaita oppaita mitä voi saada, ja hän käytännössä sanoi meille: “Hakuna Matata. Niin kauan kun et yritä silittää häntä, kaikki menee hyvin.” Ja näiden ohjeiden valossa, en silittänyt häntä, otin vain muutaman kuvan. Ja kaikki sujui hyvin. 

 

 

KOKONAINEN KIINA-KOKEMUS 

Onko sinulla joitakin hauskoja kokemuksia matkoiltasi, jotka haluaisit jakaa?

Maurits: Shanghaissa oli hauska kokemus kun seisoin kahden hissin välissä hotellissamme ja noiden hissien välissä oli pieni kohta hiekkaa. Ja mietin päiviä mikä se voisi olla. Ja viimeisenä päivänä kiinalainen mies seisoi vieressäni ja yhtäkkiä sylkäisi siihen. Aluksi olin shokissa, sillä Saksassa ja Euroopassa tämä ei ole yleistä. Mutta vaikuttaisi että täällä se on melko yleistä. Ainakin Shanghaissa. 

Mielenkiintoista! Kun matkustat, kokeiletko kaikkia uusia ruokia? Kiinalainen ja Afrikkalainen keittiö on todella erilaista meistä…

Maurits: Todellakin! Kokeilen niin paljon listastani kuin mahdollista. Esimerkiksi, kanan koipia. 

Oho.. Millaista se oli?

Maurits: Hyvin herkullista. Kokeile jos voit (naurua). Mutta hämähäkit ja elävät skorpionit ovat yhä vähän liikaa minulle… Afrikassa en muista vastaani tulleen mitään liian villiä. Söin kaikkea paikallista ruokaa ja minun täytyy myöntää sen olleen todella herkullista. Iso suositus Afrikkalaiselle ja Kiinalaiselle ruoalle!! 

En usko olevani yhtä rohkea… Mitkä ovat seuraavat matkasuunnitelmasi? Koronapandemian loputtua… 

Maurits: Koska nämä suuret matkakohteet olivat mahdollisia ainoastaan vanhempieni ansiosta, pienennän suunnitelmiani tänä vuonna (naurua). Tästä lähtien, suurin osa matkoistani on minun maksamia, joten luulen Saksan sisämaan olevan hyvin mielenkiintoinen sekä jotkut Euroopan maat ovat yhä toivelistallani. Kuten Pariisi ja Lissabon. 

Entäpä Praha? 

Maurits: Kyllä, Praha on myös hyvin kaunis ja matkustamisen arvoinen kohde. Se on myös toivelistallani! Me näemme mikä maa tai kaupunki viehättää minua ensimmäiseksi ja eniten. 

 

 

Mikä on unelmasi elämässä? 

Maurits: Henkilökohtaiseen elämääni liittyen haluan vain olla onnellinen ja katua niin vähän kuin mahdollista. Sillä saamme vain yhden elämän. Kuulostaa teennäiseltä, mutta se on todellisuutta. Ja tekemällä elämässä sellaista mistä nautit ja olemalla tyytyväinen siihen mitä sinulla on ja mitä olet saavuttanut on paras tapa! Mutta suurin unelmani silti on omistaa vanha Porsche. Kun saan yhden sellaisen, olen enemmän kuin onnellinen! 

Toivotan sinulle onnea siihen! Onko jotakin mitä haluaisit sanoa, jotakin “motivoivaa” lukijoille kenties? 

Haluan vain sanoa, ettei mihinkään ole rajoitteita. Joten jos jokin on mahdollista, tee kaikkesi saavuttaaksesi unelmasi. 

 

 

Mauritsin kanssa puhuminen oli mahtava kokemus. Hän on vain “tavallinen mies” ensisilmäyksellä, mutta kun hänen kanssaan puhuu pidempään voi aistia, että tällä miehellä on paljon tarjottavaa. Kun kysyin häneltä suosiiko hän ennemmin Canonia vai Nikonia, hän yllätti minut odottamattomalla vastauksella “Kamerat ovat kuten autoja. Voit ajaa millä tahansa, mutta vain osa tuntuu oikealta”.  Otan kuvia Lumixilla ja olen onnellinen.” Onnellinen ja rentoutunut ovat adjektiiveja, jotka kuvaavat häntä parhaiten, kuitenkin, me voimme käyttää niitä myös kuvailemaan niitä eläimiä joita hän kuvasi matkallaan Afrikkaan. 

Me kutsumme sinut löytämään  uuden kokoelman valokuvia Maurits Bausenhartin matkoilta – Ylpeänä esittelemme sinulle nuoren ja lahjakkaan valokuvaajan! 

 

Maurits Bausenhartin kokoelma

 

 

 

 

Bettina

Psychology student at UNYP and a native Finn living in Prague. I love running and hanging out with friends as well as action movies!Decorate your life!

Vuodesta 1999 lähtien, Europostersista on tullut yksi menestyneimmistä julisteiden, seinämuraalien ja seinätaiteen myyjistä. Tällä hetkellä, teemme yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien, ja graafisten suunnittelijoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Valikoimastamme löydät kauneimpia tunnettuja maalauksia sekä uusia teoksia nykytaiteilijoilta. Mieluusti tulostamme myös sinun omat kuvasi ja pyynnöstä laitamme printtisi laadukkaisiin kehyksiin. Me rakastamme sisustussuunnittelua, mutta emme myöskään unohda nörttejä ja musiikin rakastajia, joille tarjoamme enemmän ja enemmän valikoimia julisteista, mukeista, t-paidoista, keräiltävistä hahmoista ja muista tuotteista ja lahjoista.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top