We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20%:n alennus valituista tuotteista SAA ALENNUSKOODI

Melanie Viola: Taiteen monimuotoisuus tekee tästä työstä niin mielenkiintoista

03. 06. 2024

Melanie Viola, lahjakas berliiniläinen taiteilija, teki valokuvauksen intohimostaan menestyksekkään uran. Hän on tehnyt taidetta kokopäiväisesti vuodesta 2015 lähtien, ja hänen töissään yhdistyvät perinteinen valokuvaus ja digitaalinen taide, minkä ansiosta hän voi kuvata sekä seesteisiä maisemia että eloisia kaupunkikuvia. Miten hän on onnistunut tekemään harrastuksesta elämänsä kutsumuksen? Mikä inspiroi häntä jättämään toimistotyöpaikkansa ja heittäytymään taiteen maailmaan?

Voisitko esitellä itsesi ja kertoa hieman itsestäsi?

Asun Berliinissä, Saksassa, ja urani alkoi kauan sitten harrastuksena. Otin aina paljon kuvia matkoillani, retkillä ja niin edelleen. Ihmiset kysyivät usein, miksi en myy niitä. En koskaan ajatellut sitä vakavasti pitkään aikaan. Sitten ostin yhä enemmän valokuvaustarvikkeita, kannoin mukanani paljon enemmän kameroita ja linssejä, ja minun kesti kauemmin suunnitella matkojani kuvatakseni niitä kuvia, joita olin ajatellut. Se oli myös luova keino irrottautua toimistotyöstäni. Aloin ottaa ensimmäisiä askelia kuvien myymisessä vuonna 2009 ja laajensin sitä vuosien varrella. Lokakuusta 2015 lähtien olen ollut kokopäiväinen taiteilija (valokuvaus ja digitaalinen taide).

Palataksesi alkuun, mikä on muokannut taiteellista tyyliäsi? Oliko sinulla taipumusta taiteeseen jo lapsena?

Ei, lapsena elämässäni ei ollut mitään taiteeseen tai luovuuteen liittyvää. Ei kulttuuriretkiä paitsi koulussa. Myöhemmin, kun olin teini-ikäinen, löysin itseni lukemasta paljon ja kiinnostuin teatterista ja taiteesta. Silloin aloin haaveilla jostakin “muusta” kuin valtavirrasta. Mutta se pysyi haaveena pitkään, sillä todellisuus johti toimistotyöhön. Mutta sitten kehittyi niin, että aloin valokuvata intensiivisemmin. Tämä oli ensimmäinen iso askel kohti taiteellista ammattiani myöhemmin.


Joten toimistotyöni johti minut epäsuorasti ammattivalokuvaukseen ja taiteeseen, ensisijaisesti luovana tasapainona jokapäiväiseen toimistoelämään!


Mitä voin sanoa taiteellisesta tyylistäni, on se, että kuljen maailmassa avoimin silmin ja yritän vangita sen kaikilla aisteillani… ja jossain vaiheessa halusin tehdä enemmän kuin pelkkää valokuvausta. Niinpä yritin luoda taidetta, jota itse haluaisin seinilläni. Näin kaikki alkoi!

Ketkä ovat olleet suurimmat luovat vaikutteesi?

Ei ole oikeastaan YHTÄ erityistä henkilöä, joka olisi vaikuttanut luovuuteeni, se oli pikemminkin matka erilaisten tyylien ja taiteilijoiden kautta, kun kehitin oman yksilöllisen tyylini ensimmäisten luovien vuosien aikana. Nyt kyse on enemmän oman tyylini soveltamisesta olemassa oleviin trendeihin sekä itsenäisesti luotujen teosten tekemisestä.

Voisitko kertoa luovasta prosessistasi alusta loppuun?

Haluaisin vastata tähän kysymykseen matkavalokuvauksen pohjalta. Matkavalokuvauksen valmistelut alkavat kotona, kun mietin sijaintia ja parasta aikaa (valaistusolosuhteiden, auringon aseman jne. vuoksi) sekä oikeudellista tutkimusta ja tarvittavien lupien hankkimista. Paikan päällä on sitten löydettävä hyvä asema ja pieni rukous oikean sään puolesta ei myöskään haittaa. Ei ole olemassa huonoa säätä, mutta rankkasade puuskittaisen tuulen kera ei ole sitä, mitä (ainakaan minä) haluan kuvata. Ainoa positiivinen asia sateessa ovat yölliset kuvat, jolloin maa hohtaa kauniisti heijastaen kaupungin valoja.

Joissakin kaupungeissa (esim. Edinburgh tai Praha) väkijoukkojen vuoksi on aina tarpeen suunnitella valokuvausretkiä myöhään yöllä (tai hyvin aikaisin aamulla), jotta saa kauniita vaikutelmia kaupungista. Venetsiassa oli hyvä idea lähteä liikkeelle kello kolmelta aamulla myös auringonnousun tallentamiseksi. Mutta muista, että nykyään valot sammutetaan useimmiten tiettyyn aikaan energiansäästön vuoksi. Kun kuvat on siirretty tietokoneelle, aloitan niiden lajittelun ja suosikkimotiivien arvioinnin. Sitten RAW-tiedot käsitellään ideoideni mukaan, tiedostot järjestetään ja indeksoidaan. Valmis kuva on sitten valmis julkaistavaksi.

Teoksesi vaihtelevat valokuvista sitaatteihin ja abstrakteihin kuvituksiin. Voisitko sanoa, onko jokin näistä suunnista sinulle läheisempi?

Ei ole niin helppoa tiivistää muutamaan sanaan. Minua vetävät puoleensa kaupunkimaisemat ja arkkitehtuurin linjat. Toisaalta pidän klassisesta valokuvauksesta, jossa on tyypillisiä katunäkymiä tai maamerkkejä, ja haasteena on tehdä niistä ainutlaatuisia tai erottuvia, jotta ne huomataan valtavan määrän muiden saman kaupunkimaiseman kuvien joukossa. Toisaalta rakastan suunnitella näiden valokuvien avulla koristeellisia ja moderneja taideteoksia. Olen innokas tutkimaan mahdollisuuksia, jotka mahdollistavat valokuvauksen ja taiteen yhdistämisen tavalla, joka tekee minut onnelliseksi. Perustana on tietysti aina itse otettu valokuva. Mutta on myös niin monia muita teemoja, kuten abstraktit maalaukseni tai inspiroivat sitaatit, joista nautin työskennellä.


Monipuolisuus tekee tästä työstä niin mielenkiintoista. On vielä niin paljon asioita, joita haluaisin tehdä kuvamateriaalillani, mutta en ole vielä ehtinyt.


Voisitko valita yhden suunnittelusi, joka on suosikkisi? Miksi valitsit juuri tämän suunnittelun? Onko sinulla tarina sen tekemisestä?

Tämä työ vuoden 2016 alusta on yksi klassisista kollaaseistani ja roikkuu myös työpöytäni yläpuolella. New York City on yksi mielenkiintoisimmista ja vaikuttavimmista kaupungeista minulle. Olin juuri toipunut vakavasta tromboosista, kun työskentelin sen parissa, ja olin hiljattain ryhtynyt freelance-taiteilijaksi. Valitettavasti en saanut lentää kahteen vuoteen sairauden vuoksi, joten menetin itseni tähän suunnitteluun kaikkien matkan muistojen kanssa. Tässä voit nähdä tyypillisiä kaupunkinäkymiä, kuten Times Square, Brooklyn Bridge, Manhattanin siluetti ja tyypillinen liikenne. Olen myös sisällyttänyt joitain NYC-aiheisia sanoja kirjasimilla ja lisännyt yksityiskohtia siveltimellä. Kohtauksen dynamiikka syntyy myös vaakasuorista ja pystysuorista rakenteista. Värimaailma täydentää suunnittelua urbaanina kaupunkimaisemana.

Onko urallasi ollut hetkiä, jolloin et saanut jotain oikein?

Joskus en vain saavuta haluamaani tulosta. Sitten siirryn johonkin uuteen, koska tehtävälista on loputon. Jossain vaiheessa se yleensä onnistuu, kun palaan hylättyyn työhön seuraavalla kerralla. Joissakin tapauksissa se kuitenkin jää ilman tulosta.

Mikä on urasi unelma, jonka haluaisit saavuttaa?

Olen aina halunnut kokeilla värejä ja materiaaleja luodakseni “todellisia” maalauksia, en pelkästään digitaalisia teoksia. Tarvitsisin siihen ylimääräisen tilan, mikä ei ole tällä hetkellä mahdollista. Joten tämä on tavoite, viimeistään kun ehkä viiden vuoden kuluttua muutamme Italiaan. Minulla on jo paljon ideoita siitä, mitä haluaisin kokeilla 🙂

Mitä neuvoja antaisit aloitteleville taiteilijoille?

Pysy keskittyneenä ja ole hyvin kurinalainen. Ei ole kyse vain taiteilijana olemisesta ja hauskanpidosta, vaan sinun on myös tehtävä paljon “toimistotyötä”, kuten kirjanpitoa, oikeuksien tutkimista, markkina-analyysiä ja niin edelleen. Sinun on asetettava omat tavoitteesi ja pidettävä silmällä talouttasi, sillä itsenäisten taiteilijoiden tulot voivat olla hyvin epäsäännöllisiä. Kun et luo tilaustöitä (kuten minä), sinun on aina etsittävä uusia yrityksiä/mahdollisuuksia, jotka tarjoavat teoksiasi.

Miltä tulevaisuus näyttää sinulle? Onko tulossa suuria projekteja?

Olen juuri palannut neljän viikon matkalta Japanista. Se alkoi Tokiosta, muutamilla inspiroivilla päivillä Mount Fujin läheisyydessä, joka minulla oli onni nähdä eri sääolosuhteissa. Sitten Kioto, Osaka, Hiroshima, Takayama ja Yokohama päättivät oleskelun, joka oli erittäin inspiroiva ja täynnä kokemuksia. Nyt minun on muokattava suuri määrä valokuvia julkaistavaksi. Myöhemmin jatkan olemassa olevan sarjani täydentämistä joillakin vielä yksilöllisemmin muokatuilla kuvilla tuolta matkalta. Tämän vuoden aikana minulla on myös matka Yhdysvaltoihin. Pääpaino tulee olemaan kaupunkimaisemissa. Valmistaudun siihen paljon lähitulevaisuudessa voidakseni vierailla mahdollisimman monessa paikassa suunniteltujen kuvien ottamista varten. Tämä vuosi tulee olemaan hyvin matkustuspainotteinen vuosi täynnä vaikutelmia ja tunteita, jotka toivottavasti välittyvät valokuvien ja taideteosten kautta ostajille.

Katso Melanie Viola työt 

Natalie

Social media manager, photographer and creative head. My superpower is that I can retell all the lines from Harry Potter.EuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 8:00 – 18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top