We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET LUONTO & MAISEMA - JULISTEET alennus 20 % ×

Elokuva-arvostelu: Black Panther

15. 03. 2018

Jotkin elokuvat muuttavat tapaa tehdä ja nähdä elokuvia. Harvemmin nämä elokuvat kuitenkaan ovat katsojamenestyksiä. Ja vielä harvemmin ne ovat supersankarielokuvia. Viime viikkoina kaikki ovat varmaan kuulleet Black Panther -elokuvasta, sillä sitä odotettiin kovasti useista eri syistä. Ilman juonipaljastuksia voimme sanoa, ettemme pettyneet millään tavoin.

Tarina

Elokuva seuraa T’Challaa, jonka tunnemme jo muualta Marvelin universumista, ja joka nyt on matkalla kotiin Captain America – Civil War -tarinan tapahtumien jälkeen. Koti on Afrikassa sijaitseva myyttinen maa Wakanda, joka on omaa luokkaansa sekä yhteiskunnan kehityksen että huipputeknologian suhteen. T’Challa eli Musta Pantteri valmistautuu johtamaan maataan uutena kuninkaana kun hän saa selville, että jotkin hänen alaisensa juonittelevat häntä vastaan päästäkseen itse valtaan. Hän joutuu taistelemaan juonittelijoita vastaan, jotka haluavat horjuttaa maan rauhaa ja uhkailla muuta maailmaa uutena hallitsijana. Elokuvan tarina on todella ainutlaatuinen ja vie katsojat syvälle afrikkalaiseen kulttuuriin. Emme todellakaan kyllästyneet elokuvan parissa, ja Wakanda elokuvan tapahtumapaikkana tuo raikkautta iänikuiseen “supersankari pelastaa maailman”-juoneen.

Hahmot

En tiedä ketkä vastasivat elokuvan roolituksesta, mutta he tekivät hyvää työtä. Siis todella hyvää työtä. Chadwick Boseman on tuttuun tapaan upea T’Challa. Mutta jos jollekulle pitää nostaa hattua, niin se on todellakin Michael B. Jordan. Hän saattaa jopa olla tähän mennessä kaikkein paras Marvel-elokuvien pahis. Hänen suorituksensa Erik Killmongerina on vailla vertaa, ja supersankarin ja hänen vastustajansa vastakkainasettelu on omaa luokkaansa. Elokuvan muutkin näyttelijät hoitavat hommansa hienosti, mutta nämä kaksi pääsankaria todella nostavat elokuvan korkeammalle tasolle.

Upeat erikoistehosteet

Elokuva on tyrmäävän upea. Erikoistehosteet ovat mahtavat sekä 2D:nä että 3D:nä. Wakanda herää henkiin silmiemme edessä, eikä siitä löydy moitteen sanaa. Afrikkalaiset maisemat ja futuristiset teknologiat yhdistyvät täydellisesti luoden upean lopputuloksen. Taistelukohtaukset ovat myös hienosti toteutettu, ainakin jos pidät räjähdyksistä ja kamppailuista!

Elokuva myös yllättää positiivisesti, sillä se käyttää ylpeästi vaikutteita afrikkalaisesta kulttuurista. Kun tiedät, että Black Pantherin nimi jouduttiin aikoinaan muuttamaan väliaikaisesti Black Leopardiksi poliittisista syistä, näet että elokuva käyttää suoraan Black Pantherin nimeen liittyvää perintöä ja vastuita. Mielestämme afrikkalaisen ja afro-amerikkalaisen kulttuurin elementtejä käytettiin hienosti, ja se todella on elokuvalle vain hyödyksi. Ei ole epäilystäkään, etteikö Black Panther jättäisi jälkeään supersankarielokuvien kehitykseen tulevaisuudessa.

Lisää Black Panther -tuotteita

Löydä muita Marvelin sankareitaDecorate your life!

Europosters on toiminut jo vuodesta 1999, ja ajan mittaan meistä on tullut yksi suurimmista julisteiden, kuvatapettien, kuvien, taidejäljennösten ja muiden tuotteiden myyjistä. Me kasvamme vuosi vuodelta ja pyrimme muokkaamaan tarjontaamme toiveidesi mukaan. Voimme painaa julisteesi ja kehystää kuvasi, sekä inspiroida sinua blogillamme, josta löydät mielenkiintoista tietoa elokuvista ja tv-sarjoista sekä uusia ideoita sisustukseen.

Vieraile sivuillamme ja huomaa mitä kotoasi on puuttunut.

 

© 1999 – 2020 Europosters Kaikki oikeudet pidätetään.

e-mail: info@europosters.eu

tel.: +420 777 33 44 55 tai  +44 (0)20 3290 1366

Maanantai - Perjantai
7:00 - 15:00

 

 

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top