We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Löydä tämän viikon parhaat tarjoukset: METALLIKYLTIT alennus -15 % ×

Elokuva-arvostelu: Marvelin supersankaritar Kapteeni Marvel

03. 04. 2019

Viimenkin se tapahtui. Wonder Womanin ja naispuolisen Doctor Whon jälkeen myös Marvel päätti tehdä elokuvan, jonka pääosassa on nainen. Et välttämättä ole kuullut Carol Danversista alias Kapteeni Marvelista aikaisemmin, ja luulet ehkä että hahmolla on jokin yhteys Kapteeni Amerikkaan (ovathan molemmat kapteeneita, eikö?), etkä ole kaukana totuudesta. Huhu kertoo, että Carol on se, joka päihittää Thanoksen tulevassa Endgame-elokuvassa. Elokuva Captain Marvel on kuitenkin Carol Danversin tarina; vaikka mainitaan siinä tesseraktikin, tietysti.

Naapurintyttö

Carol Danvers unelmoi lentäjän urasta, joka ei ole kovin naisellinen työ, ainakaan elokuvan tapahtuma-aikaan 90-luvulla. Hän on normaali, mukava nainen; ei mikään seksiä tihkuva Wonder Woman, vaan ennemminkin naapurintytöltä näyttävä tohelo. Aivan kuten Bruce Banner ja Hämähäkkimies, Carol saa supervoimansa onnettomuudessa. Mitä tapahtui? Lue lisää.

Vers vs. Danvers

Carolin ja hänen ystävänsä Marian pyrkiessä oikeiksi lentäjiksi he tutustuvat tohtori Lawsoniin, joka on todellisuudessa avaruusolio-tiedemies Hala-planeetalta, ja joka on luomassa moottoria joka viimeinkin lopettaisi ikuisuuksia kestäneen sodan Krii- ja Skrull-imperiumeiden välillä. Naisilla ei kuitenkaan ole tietoa Lawsonin alkuperästä, ja Carolin menetettyä muistinsa erään testilennon jälkeen, hänellä ei ole enää tietoa mistään muustakaan, ei edes omasta alkuperästään. Hän saa supervoimansa testilennon jälkeen tapahtuneesta räjähdyksestä, heräten Hala-planeetalta täysin ilman mielikuvaa ihmiselämästään maan pinnalla. Lyhyesti sanottuna, elokuva kertoo Tähtijoukkojen jäsenen Versin tarinan, joka yrittää selvittää kuka hän on ja mistä hän on kotoisin, sekä ketkä ovat pahiksia sodassa skrullien kanssa. Jossain vaiheessa skrullit kidnappaavat hänet ja vievät hänet Maahan, jossa YPKVV:n agentit meinaavat pidättää hänet. Ja mausteena takaa-ajoja ja muita toimintakohtauksia, kuten yleensä.

Mitä odottaa elokuvalta

Loogisesti ajatellen elokuvan parhaan hahmon pitäisi olla Kapteeni Marvel, mutta ilman loistavan Samuel L. Jacksonin esittämää Nick Furya elokuva ei olisi läheskään yhtä hyvä. Marvel-faneja naurattaa ja feministejä ilahduttaa kohtaus, jossa Fury tiskaa yhdessä Kapteenin kanssa. Kissoja rakastavat ihastuvat (vai ihastuvatko?) Goose-kissaan, tohtori Lawsonin entiseen lemmikkiin, joka on nyt Furyn uusi karvainen ystävä ja lisäksi erittäin vaarallinen ase. Etkö usko? Näe se omin silmin. Aivan kuten Nick, jolla muuten on vielä molemmat silmät tallella. Ainakin suurimmassa osassa elokuvaa.

Se on katsomisen arvoinen

Lukuunottamatta hieman onttoa Kapteeni Marvelin hahmoa tai lopputaistelun ylilyöntejä, elokuva on hyvinkin katsomisen arvoinen ja Avengers-fanien kannattaa se ehdottomasti nähdä. Kuten Marvelille on tavanomaista, kaikki sen elokuvat ovat kytkeytyneitä toisiinsa. Elokuvassa tutustutaan myös Nick Furyn ja YPKVV:n tarinoihin. Ja jos maltat katsoa lopputekstit loppuun asti, tulet näkemään Kapteeni Amerikan, Mustan Lesken ja Bruce Bannerin pelastamassa maailmaa ja tapaavan Kapteeni Marvelin ensimmäistä kertaa. Kuka kaatuu taistelussa ja kuka selviää? Se selviää huhtikuun lopussa!

PS. Iso peukku elokuvan maskeeraajille ja graafikoille, jotka toteuttivat Samuel L. Jacksonin nuorennuksen. Seitsemänkymppisen muuttaminen nelikymppiseksi ei varmasti ole helppoa.

Lisää Marvel-tuotteitaDecorate your life!

Vuodesta 1999 lähtien, Europostersista on tullut yksi menestyneimmistä julisteiden, seinämuraalien ja seinätaiteen myyjistä. Tällä hetkellä, teemme yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien, ja graafisten suunnittelijoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Valikoimastamme löydät kauneimpia tunnettuja maalauksia sekä uusia teoksia nykytaiteilijoilta. Mieluusti tulostamme myös sinun omat kuvasi ja pyynnöstä laitamme printtisi laadukkaisiin kehyksiin. Me rakastamme sisustussuunnittelua, mutta emme myöskään unohda nörttejä ja musiikin rakastajia, joille tarjoamme enemmän ja enemmän valikoimia julisteista, mukeista, t-paidoista, keräiltävistä hahmoista ja muista tuotteista ja lahjoista.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Mikäli jatkat palveluidemme käyttämistä, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top