We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET DISNEY alennus -15 % Osta nyt ×

Elokuva-arvostelu: Musta Torni

31. 08. 2017

Tervetuloa taas yhden Europostersin elokuva-arvion pariin. Tällä kertaa kohteena on Stephen Kingin fantasiakirjasarjaan perustuva Musta torni, jossa maailmaa suojelee tarunhohtoinen torni, jota pahikset yrittävät tuhota ja hyvikset suojella.  Itse en ole lukenut kirjasarjaa, joten elokuva oli minulle ensi kosketus tarinaan. Ja nyt asiaan, mutta muista varoa juonipaljastuksia.

Kuten monen muunkin kirjan filmatisoinnissa, myös tässä tarina hukkuu käsikirjoituksen muokkauksen aikana, kun satoja tai jopa tuhansia sivuja yritetään tiivistää parin tunnin elokuvaan. Lopputulos voi olla mainio, varsinkin jos ei tunne tarinaa kirjoista, mutta usein juonessa on aukkoja, jotka kaipaisivat selvennystä. Niin on valitettavasti myös tässä elokuvassa. Samaan aikaan elokuva seuraa niin monia sivutarinoita, että niiden kanssa meinaa kadottaa pääjuonen. Olisi jälleen kerran ollut parempi jakaa tarina useampaan elokuvaan, joissa yksityiskohdille annettaisiin tarpeeksi tilaa.

Elokuvasta jäi mieleen kaksi tunteisiin vetoavaa käännettä. Ensimmäinen oli Revolverimiehen tunnedraama hänelle läheisen Steven Deschainin kuoleman johdosta. Valitettavasti kohtaus esitettiin pikaisena takautumana, josta ei käynyt kunnolla ilmi heidän välistään pitkää suhdetta, eikä se täten riittänyt selittämään kohtauksen tärkeyttä. Toinen hetki liittyi Laurien kuolemaan, mutta tämäkin olisi kaivannut hieman syventämistä; Walter lukemassa äitinsä päiväkirjaa ei ihan riittänyt tähän. Äidin ja pojan suhteen avaaminen olisi syventänyt tarinaa, joka jäi tältäkin osin ontoksi.

Näyttelijät kuitenkin tekevät elokuvassa parhaansa. Pidin Matthew McConaugheystä todella paljon Interstellarissa, ja Mustassa tornissa hän tekee yhtä hyvän työn. On myös mielenkiintoista nähdä hänet pahiksen roolissa. Idris Elba hoitaa myös homman kotiin, vaikka hahmon kehittymisessä oli parannettavan varaa.

Kaiken kaikkiaan elokuva jättää toivomisen varaa. Tarinan puutteellisuuksista huolimatta leffan erikoistehosteet ja toimintakohtaukset olivat viihdyttäviä; muutamat naurutkin irtosi. Olisi kiinnostavaa nähdä elokuvalle jatkoa jonkin toisen ohjaajan työstämänä, sillä Mustalla tornilla on ehdottomasti potentiaalia scifi-elokuvien genressä.

Jos sinä olet Mustan tornin ystävä…

tutustu tuotteisiimme!Decorate your life!

Europosters on toiminut jo vuodesta 1999, ja ajan mittaan meistä on tullut yksi suurimmista julisteiden, kuvatapettien, kuvien, taidejäljennösten ja muiden tuotteiden myyjistä. Me kasvamme vuosi vuodelta ja pyrimme muokkaamaan tarjontaamme toiveidesi mukaan. Voimme painaa julisteesi ja kehystää kuvasi, sekä inspiroida sinua blogillamme, josta löydät mielenkiintoista tietoa elokuvista ja tv-sarjoista sekä uusia ideoita sisustukseen.

Vieraile sivuillamme ja huomaa mitä kotoasi on puuttunut.

 

© 1999 – 2019 Europosters Kaikki oikeudet pidätetään.

e-mail: info@europosters.eu

tel.: +420 777 33 44 55 tai  020 3290 1366 (UK)

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top