We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET METALLIKYLTIT alennus 20 % ×

Viisi faktaa: Impressionismi

20. 09. 2016

Impressionismi on taidesuuntaus, joka sai alkunsa Pariisissa 1860-1870-lukujen tienoilla. Tunnetuimpia impressionisteja ovat muunmuassa Camille Pissaro, Claude Monet, Édouard Manet ja Edgar Degas. Suuntaus sai alkunsa kun joukko taiteilijoita päätti avata yksityisen näyttelyn, joka oli vallankumouksellinen sen ajan Pariisissa. Siihen aikaan taiteilijoiden piti tulla taideakatemian hyväksymiksi saadakseen luvan esitellä ja myydä teoksiaan vuosittaisissa valtionnäyttelyissä, Pariisin salongeissa. Hyväksytyksi tuleminen ei suinkaan ollut helppoa, sillä vaatimukset olivat tiukat ja perinteitä kunnioittavat.

impressionism1

1. Taiteilijat, jotka päättivät pitää oman näyttelynsä Pariisin salongin ulkopuolella, tunnettiin anonyyminä taiteilijoiden ryhmänä. He vuokrasivat tilan valokuvaaja Nadarilta, ja pitivät kahdeksan näyttelyä vuodesta 1874 vuoteen 1886.

2. Kriitikoiden mukaan teokset näyttivät keskeneräisiltä ja ennemminkin luonnoksilta, joita myöhemmin käytettäisiin todellisten taideteosten pohjana. Kriitikoilta on peräisin myös taidesuuntauksen nimi, imperssionismi.

3. Édouard Manet’a pidetään impressionismin johtajana ja vahvana suunnannäyttäjänä. Hän tutki vanhoja mestareita, mutta toi impressionismin suuren yleisön tietoisuuteen, mikä taas houkutti muita taiteilijoita impressionismin pariin.

impressionism2

Lisää Édouard Manet’n taidetta

4. Puhtaat, kirkkaat värit erottuivat ajan normista, joka suosi hillittyjä ja neutraaleja sävyjä. Lyhyet siveltimenvedot loivat maalauksiin impressionismille ominaisen elävän ja spontaanin tunnelman.

5. Vapaa-ajan puuhat, kaupunkikeskustat ja suburbaanit maisemat olivat suosittuja aiheita. Tyypillisiä teoksia ovat esimerkiksi Pierre-Auguste Renoir’in kuvaus ulkoilmatapahtumasta ja Édouard Manet’n veneilyretki.

Lisää impressionismi-kokoelmastamme

Lähde 1 / Lähde 2 / Lähde 3Decorate your life!

Europosters on toiminut jo vuodesta 1999, ja ajan mittaan meistä on tullut yksi suurimmista julisteiden, kuvatapettien, kuvien, taidejäljennösten ja muiden tuotteiden myyjistä. Me kasvamme vuosi vuodelta ja pyrimme muokkaamaan tarjontaamme toiveidesi mukaan. Voimme painaa julisteesi ja kehystää kuvasi, sekä inspiroida sinua blogillamme, josta löydät mielenkiintoista tietoa elokuvista ja tv-sarjoista sekä uusia ideoita sisustukseen.

Vieraile sivuillamme ja huomaa mitä kotoasi on puuttunut.

 

© 1999 – 2020 Europosters Kaikki oikeudet pidätetään.

e-mail: info@europosters.eu

tel.: +420 777 33 44 55 tai  +44 (0)20 3290 1366

Maanantai - Perjantai
7:00 - 15:00

 

 

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top