We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
LÖYDÄ tämän viikon parhaat TARJOUKSET METALLIKYLTIT alennus 20 % ×

Viisi faktaa: Kaikki Monet’sta

13. 05. 2018

Claude Monet on ylistetty ranskalainen taidemaalari ja impressionismin pioneeri; taidesuuntauksen, joka kuvaa todellisuutta ja tavallista elämää soljuvilla ja reippailla siveltimen vedoilla korostaen valon ja varjojen leikkiä. Aikansa vallankumouksellisen taiteilijan teokset ovat nykyään maailman kalleimpien ja kuuluisimpien joukossa, mukaanlukien taulut lumpeenkukista ja unikkopelloista. Valitettavasti Claude Monet’n mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen elämä ei ole kovin monelle tuttu – siksi me tarjoamme sinulle nyt viisi faktaa impressionismin isästä.

  1. Turhautuminen sai hänet hyppäämään Seineen

Kaikki opiskelijat tietävät tunteen, jolloin opinnot saavat haluamaan hypätä auton alle. No, rakas Monet’mme ei poikennut joukosta. Opiskellessaan Akatemiassa, tunnetussa ranskalaisessa taidekoulussa, Claude ei voinut sietää professoreiden kaavamaisia ja hengettömiä opetusmetodeita. Hänen yrityksensä saada töitään näytille Akatemian näyttelyihin olivat turhia, ja hänen perheensä huono taloudellinen tilanne ajoi hänet masennuksen partaalle. Hänen ratkaisunsa? Vuonna 1868 hän hyppäsi sillalta Seineen. Onnekseen hän selvisi pulahduksestaan tähän pariisilaiseen jokeen, ja myöhemmin hän ikuisti tämän lahes-kuolinpaikkansa useisiin tauluihinsa.

  1. Vaimojen tarina

Monet’n ensimmäinen vaimo, Camille Doncieux, oli usean miehensä maalauksen kohde ja innoittaja, kuten esimerkiksi taulussa Nainen ja päivänvarjo. Heidän toisen poikansa syntymän jälkeen Camillella todettiin tuberkuloosi ja kohtusyöpä, joka pian koitui hänen kohtalokseen nuoressa 32-vuoden iässä. Monet’n maalausta vaimonsa kuolemasta pidetään yhtenä tunteikkaimmista ja ajatuksia herättävimmistä teoksista. Myöhemmin Monet avioitui Alice Hoschedén kanssa, jolla oli kuusi lasta ensimmäisestä liitostaan ja joka oli mustasukkainen kuolemaansa saakka Monet’n ensimmäisestä vaimosta. (Hauska fakta: Monet’n poika avioitui aikanaan yhden Hoschedén tyttären kanssa.)

  1. Kamppailu heikkenevän näön kanssa

Taidemaalarilla todettiin vuonna 1912 kaihi, joka aiheuttaa silmän linssin sameutumista ja näön heikkenemistä. Heikentynyt näkö johti Monet’n käyttämän väriskaalan kaventumiseen ja hänen maalauksiinsa tuli punertava sävy.  Vuonna 1922 hänet luokiteltiin virallisesti sokeaksi, mutta tämä ei estänyt häntä maalaamasta. Hän jatkoi yksityiskohtaisten, joskin hieman sameiden teosten maalaamista, ja hän opetteli muistamaan maaliensa sijainnin paletilla. Sittemmin jotkut ovat kritisoineet Monet’n impressionistisen tyylin juontavan juurensa hänen heikentyneestä näöstään todellisen lahjakkuuden sijaan.

  1. Renoir maalasi hänestä taulun

Viettäessään kesää 1873 Pariisin esikaupungissa Argenteuil’ssa, hänen ystävänsä ja taidemaalarikollegansa Pierre-Auguste Renoir tuli kylään. Taiteilijaystävykset viettivät paljon aikaa ulkona maalaten tuntikausia ja puhisten vihaansa Akatemiaa kohtaan. Samalla kun Monet maalasi puutarhansa kukkasia, Renoir päätti ikuistaa ystävänsä tämän suosikkipuuhan parissa. Konstailematon Renoir nimesi taulunsa yksinkertaisesti “Monet maalaamassa puutarhassaan Argenteuil’ssa”.

  1. Lumpeet

Monet’n intohimo lumpeita kohtaan sai hänet maalaamaan yli 250 öljymaalausta näistä herkistä kukista, suurimman osan niistä viimeisinä 30 elinvuotenaan. Kun hän piti taukoa suosikkikasvinsa maalaamisesta, hän uudisti puutarhaansa keräten inspiraatiota työhönsä. Lummelampi-sarjaa on luonnehdittu “impressionismin Sikstuksen kappeliksi” ja sen osia on näytillä museoissa ympäri maailmaa.

Monet saavutti menestystä vasta elämänsä loppupuolella ja valitettavasti hänen maineensa romahti hänen kuoltuaan. Hänen vaikutuksensa taidemaailmaan ja myöhempiin taidesuuntauksiin on kuitenkin tunnustettu ja hänen nimensä kiinnostaa yhä tänäkin päivänä.

Lisää Claude Monet’taDecorate your life!

Europosters on toiminut jo vuodesta 1999, ja ajan mittaan meistä on tullut yksi suurimmista julisteiden, kuvatapettien, kuvien, taidejäljennösten ja muiden tuotteiden myyjistä. Me kasvamme vuosi vuodelta ja pyrimme muokkaamaan tarjontaamme toiveidesi mukaan. Voimme painaa julisteesi ja kehystää kuvasi, sekä inspiroida sinua blogillamme, josta löydät mielenkiintoista tietoa elokuvista ja tv-sarjoista sekä uusia ideoita sisustukseen.

Vieraile sivuillamme ja huomaa mitä kotoasi on puuttunut.

 

© 1999 – 2020 Europosters Kaikki oikeudet pidätetään.

e-mail: info@europosters.eu

tel.: +420 777 33 44 55 tai  +44 (0)20 3290 1366

Maanantai - Perjantai
7:00 - 15:00

 

 

Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivuillamme evästeitä. Klikkaamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lisätietoa Hyväksyn ×
Top