We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % alennus valituista tuotteista SAA ALENNUSKOODI

Tee se itse: Kuinka ripustaa kuva seinälle

12. 02. 2024

Ensimmäiseksi mieti tarkkaan minne haluat ripustaa kuvasi. On myös tärkeää päättää haluatko ripustaa vain yhden kuvan vai kokoelman kuvia vierekkäin. Joka tapauksessa mittaa ensin seinäsi ja merkitse haluamasi asetelma kuvia paperille (tai tee merkintä seinälle lyijykynällä). Muista, että kuvat on hyvä asettaa silmien tasolle – et halua joutua katsomaan koko ajan ylöspäin. Mikäli sinulla on apua käytettävissä pyydä kaveriasi pitämään kuvaa seinällä niin voit tsekata onko kuva haluamallasi korkeudella. 

 

 

Kuinka ripustaa kuva oikealle paikalle 

Vasara ja naulat 

Kuvan ripustaminen seinälle käyttämällä vasaraa ja nauloja on vanhin sekä myös yleisin tapa. Jos olet taitava vasaran käyttäjä ja haluat, että kuva pysyy kunnolla paikallaan voit valita tämän tavan. Muista kuitenkin, että pieni naula ei riitä jos haluat ripustaa seinälle suuren ja painavan kuvan. Tällaisiin kuviin proppu sopii paremmin – sen avulla varmistat, että naula kestää jopa useamman kilogramman painoisen kuvan ongelmitta. 

 

 

Kuvakoukut

Jos haluat ripustaa seinälle kevyitä ja pieniä kuvia tai et halua “vaurioittaa seinää” helpot on/off kuvakoukut ovat oikea valinta sinulle. Kuka tahansa pystyy kiinnittämään ne seinään ja voit vaihtaa niihin kiinnitetyn kuvan halutessasi. Ja kun haluat siirtää kuvan toiseen paikkaan voit helposti poistaa koukun seinästä ja kiinnittää sen toisaalle. Tämä vaihtoehto on hellin tapa asentaa kuva ilman poraamista. 

Ripustimet ja nauhat 

Mikäli kuvasi jo sisältää koukut takapuolella tarvitset vain ripustimen ja kuvan ripustamiseen tarkoitetut nauhat. Kiinnitä puiset tai metalliset nauhat seinälle ja ripusta kuvasi käyttämällä näitä nauhoja, jotka kiinnittyvät takapuolella oleviin ripustimiin. 

 

Kuvan ripustaminen vaiheittain 

 

1) Löydä kuvan keskikohta 

Jos tiedät jo, mihin aiot ripustaa kuvan voit merkata sen vertikaalisen keskikohdan mittarilla. Piirrä näkyville merkintä paikkaan, mihin haluat naulan osuvan. Sinun ei tarvitse murehtia seinästäsi, sillä voit helposti poistattaa merkinnän pyyhekumilla. 

2) Kokoa yhteen tarvitsemasi työkalut kuvan ripustamiseen 

Nyt on aika koota vasara, naulat, porakone ja ruuvit tai liimattavat koukut ja ripustaa kuva oikealle paikalleen. Pelkäätkö, että seinäsi halkeilee vasaroidessa? Käytä teippiä ja muodosta kaksikerroksinen risti – tällä tavalla suojaat seinää paremmin. Mikäli käytät ruuveja, tee seinään ensin pieni reikä poralla ja sen jälkeen poraa reikään itse ruuvi. 

3) Ripusta kuva 

Ripusta kuva seinälle ja varmista, että se on kunnolla kiinnitetty ja pysyy paikallaan. Varmista myös, että se on suorassa ja vasta sitten päästä irti. Voit varmistaa kuvan suoruuden myös käyttämällä vatupassia – jos kupla pysyy keskellä olet onnistunut! 

 

Nyt olet kuvien ripustaminen ekspertti. Toivotamme sinulle onnea! 

 

KUVIA SEINÄLLESI

Bettina

Psychology student at UNYP and a native Finn living in Prague. I love running and hanging out with friends as well as action movies!EuropostersKoristele elämäsi

Vuodesta 1999 asti, Europosters on ollut yksi parhaiten julisteita, seinätaide printtejä ja lisensoituja tuotelahjoja myyvä yritys Tšekin tasavallassa sekä koko Euroopassa. Valikoimastamme löydät suuren määrän elokuvien, pelien ja urheilun julisteita kaikista koista sekä suuren valikoiman omaperäisiä lahjoja Star Wars ja Harry Potter -elokuvien, sarjakuvien tai koko Warner Bros yhtiön faneille. Me tiedämme, että mukit, hahmot, palapelit ja vaatteet ovat parhaita lahjoja kaikille iästä riippumatta. Mutta jos olet sisustamisen ystävä, olet myös oikeassa paikassa! Tulostamme päivittäin seinätapetteja, piirroksia, valokuvia ja taidejäljennöksiä ja lähetämme niitä 25 maahaan tehdäksemme asiakkaamme onnellisiksi.


Yhteys:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +44 20 3996 3131 (vain englanniksi)

Maanantai – Perjantai ǀ 8:00 – 18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Kaikki oikeudet pidätetään.

Top